5-veckors fasen

Min flickvän hänger ju mycket på familjelivs forum och även på bloggar där "mammor" skriver. En hel del folk skriver om 5-veckors fasen som innebär att bebisen bara vill bli buren, få ligga vid bröstet flera timmar och är gnälligare än tidigare. Det verkar som om även Max kommit in i denna period och speciellt på eftermiddag/kvällar. Efter att ha kämpat en timme igår vid 21 till 22 för att Tina skulle få lite välbehövlig ensamtid på övervåningen fick jag sen med sänkt huvud ge upp och tassa upp med en skrikande son för att han skulle få "tutta" igen trots att han gjorde det alldeles nyss. Sen känns det som om han legat och smuttat på mammas bröst hela natten och imorse när jag smög iväg till jobbet låg mor och son ihopklistrade i sängen och Max gapandes i sömnen *ler*

Som nybliven småbarnsförälder får man förstås massor av råd om det ena och det andra. Många tipsar ju om att man inte ska bära barnen så fort de skriker medan andra säger att man absolut ska göra det när de är så här små. Tina läser en bra bok nu som beskriver hur barnet känner i den här perioden och för oss är det alla fall än så länge självklart att vi tar upp Max och försöker trösta när han gråter/skriker.

Helt klart verkar det som om Max tycker om att åka barnvagn eller bil så det får väl bli lite utflykter i helgen och kanske någon långpromenad så att pappa även kan förbränna lite sympatigraviditets-fett!

Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0