Max, 9 veckor

Då har lill-killen fyllt två månader och går in på sin nionde vecka i livet. Under veckan som gått har vi märkt att han börjat försöka vända sig när han ligger ibland men det dröjer väl ett tag till innan han klarar av det. Han får också prova att stå ganska ofta och koncenterar sig såååå mycket som kanske syns på fotot nedan. Två gånger denna veckan har pappa fått mata honom med nappflaska vilket har fungerat bra. Han har varit lite mer orolig denna vecka och framförallt nu på slutet av veckan har han haft det lite jobbigt på kvällarna med mycket skrik och gråt. Man blir ju så frustrerad för man tycker så synd om honom men inte alltid lätt att veta vad skriken och gråten beror på. Det kanske är den där 8-veckorsfasen som vi läst om men det vet man ju inte.

Vi får ju också njuta av att se Max skratta lite varje dag vilket kan få världens jobbigaste dag bli superb på några sekunder. En dag när jag lipade åt honom så försökte han lipa tillbaka och skrattade så snart blir det härmlekar här hemma. Vi har ju köpt en barnbok med en cd-skiva med lite hits som Herr Gurka, Krokodil i bil eller vad de låtarna nu heter :)  Den skivan gillar han inbillar vi oss eller så är det jag och Tina som är barnsligt förtjusta i att dansa med Max till den skivan.

Nåt som vi också märkt med Max är ju att han gillar att vakna precis när vi ska äta, se på film eller göra något annat roligt! Den som kan uppfinna ett sätt att varje gång få Max att flyttas från Tinas bröst till sin egen sovplats UTAN att vakna vinner Nobelpriset i familjelycka av oss. I veckan som kommer är det dags för mätning och vägning på BVC igen och det ska bli spännande att se vad han väger. Dessutom ska mamma Tina och Max börja på riktigt med babymassage så får vi se vad han tycker om det.

image41

Kommentarer >>
Postat av: Linda

Hahaha ja att lipa till Max verkar vara intressant, när jag var över sist o lipade så tittade han väldans och försökte själv men de slutade bara i världens smil :)

Han börjar utveckla den där välkända barnradarn som känns igen när föräldrarna vill ha lite egentid, då är det dags att vakna eller börja böka om man redan är vaken *s*

2008-02-15 @ 21:32:14
Postat av: Mattias

Japp vi ska inte få göra nåt roligt utan honom inte :)

2008-02-16 @ 10:53:04
URL: http://jack71.blogg.se
Postat av: wanke

Han e smart grabben å vet att om han gnäller lite då kommer mamma eller pappa å lyfter upp honom , det e det första dom rackarna lär sig :D å ni går på det ni med hör jag ;) preciiis som vi gjorde :D Så välkommen i klubben ;)

2008-02-16 @ 12:34:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0