Max 10 veckor

Då har vår son blivit hela 10 veckor gammal och som jag skrev tidigare i veckan har han varit på vägning igen. Max väger alltså numera över 7 kilo och har blivit 64 cm lång. Under veckan som varit känns det som om Max ler allt oftare och igår (Fredag 22/2)  när jag kom hem på lunchen fick vi se första riktiga skrattet när pappa busade med honom vid spegeln. Så det har varit mycket leenden denna vecka men också vissa kvällar en väldigt ledsen och skrikig Max. Inte ens mammas bröst har hjälpt de kvällar då han liksom blir övertrött och hysterisk. Såna perioder är ju verkligen svinjobbiga och får mig inte precis att vilja skaffa 3-4 barn till MEN man glömmer dem väldigt fort kan jag säga.

Annat som hänt är ju att Max precis som pappa gillar tv:n. Första filmen han såg delar av blev ju Hitta Nemo. Vi gör också så att jag får mata Max lite med flaska varje kväll innan han sen får gå upp till mamma och somna till efterrätten! Det har fungerat bra de flesta kvällarna och någon av nätterna har han sovit riktigt länge *skönt*  En natt sov han otroliga 8 timmar i sträck och man kan ju bara hoppas på fler sådana nätter!

Hos BVC konstaterade barnsköterskan att Max legat lite för ofta med huvudet åt ett håll så nu blir det hårdträning här eftersom den ena sidan av huvudet blivit plattare än den andra och det måste vi ju ordna till genast :)  Så nu har leksakerna på skötbädden och andra ställen placerats strategiskt ska ni veta! Nu är det Lördagmorgon och jag hör på babyvakten att Max börjar gnöla lite lagom tills när vi precis ska käka frukost. De små liven verkar känna av när man ska äta tror jag för det är sällan vi äter en lugn fridfull måltid numera :) 

image47

Kommentarer >>
Postat av: Åsa

Gullig blogg! :)

2008-02-23 @ 08:40:34
URL: http://asanordin.blogg.se
Postat av: pangis

Gullig liten krabat ni har.. och vilket hjärtesmältande leende! 10 v! Antar ni tycker tiden går rasandes fort och det gör den.. vips så är dom 16 år.. I kväll håller vi på Eskobar va? Ders låt är kanske ingen schlager men bra!

2008-02-23 @ 17:36:34
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Fru P

Ja åh vilken liten godisbit asså!

Man känner verkligen igen ALLT du berättar, de där första äkta skratten, skrik o hysteri och ja jag tror att bebisar känner av när det vankas mat för de kan INTE ta att mamma o pappa får en lugn måltid tillsammans...

Tyvärr så tar det några år tills dess att man får en lugn måltid tillsammans. Men men det kommer en vacker dag :-)

Ha en skön helg!

2008-02-23 @ 19:50:36
URL: http://pendelilska.blogg.se
Postat av: Mattias

Åsa/
Tack tack!

Pangis/
Ja det smäller väl bara till så är man tonårsförälder men hoppas att det inte går alltför fort. Nja Eskobar brukar jag gilla men ingen av deras bättre låtar var det.

Fru P/
Ja det är ju lite roligt att man har bloggen att skriva i så man kan kika tillbaka sen när allt detta hände med Max. Ja det här med mysiga fler-timmars middagar bara jag och Tina kan vi ju glömma men vi överlever nog hoppas jag.

2008-02-24 @ 08:24:58
URL: http://jack71.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0