Förbättrad Digitalbox

Oj vad lite sömn det blev i helgen och det kan jag inte alls skylla på Max utan jag rår för det själv då jag valde att sitta uppe på nätterna och försöka lösa lite teknikproblem med vår digitalbox. Teknikproblem kanske är fel ord eftersom de flesta vanliga användare säkert är fullt nöjda med hur digitalboxarna fungerar. Jag däremot dregglar avundsjukt när jag har läst hur alla hackers på Prisjakts Forum anpassat sina Digitalboxar och fått dem att fungera superbra på alla sätt.

Framförallt har jag stört mig enormt på att vi bara har ett dygns Programguide (EPG) i digitalboxen med Boxerabonnemanget. Efter många timmars forumläsande och Googlande har jag lyckats få till så att vi med hjälp av datorn skickar in 10 dagars full programguide till digitalboxen varje natt! Dessutom använder vi inte Topfields egen standard EPG längre utan kör en egen som jag lagt in via Internet och som fungerar så mycket bättre!

Tre länkar för som jag lägger in för min egen skull att ha kvar i framtiden:

Programmet XMLTVMEI for Windows >>
Tapworld där man laddar ner tilläggsprogrammen till Boxen >>
Adresser och loggor till kanalerna >>

Jag har grejat och försökt fixa det här EPG-problemet under flera månader men i helgen gav jag mig fan på att lösa detta. Många svordomar har det blivit kan jag lova men oj vad många trevliga hjälpsamma människor det finns på forumen måste jag säga. Han som skapat Xml-programmet satt på Chikagos flygplats och supportade mig via forumet bland annat :)

Nu är det bara att sätta sig i vår sköna soffa och programmera in vilka serier och program som ska spelas in framöver och var de ska hamna på hårddisken. Sen finns det hundratals finesser som jag inte behöver gå in på här. Jag må vara en tv-galning men tack vare digitalboxen ser jag mycket mer tv-program MEN har ändå mycket mer tid över till familjen och annat! Dessutom kan Max skrika bäst han vill i fotbollsmatcher och annat för då trycker man bara paus och kollar ikapp senare när man fått honom glad :)


Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0