Stora beslut

Här i veckan fick Tina erbjudande om att börja en KY-utbildning som hon sökt men som vi trodde att hon inte skulle komma in på eftersom hon ansökte sent och var reserv. Efter lite funderande så tackade hon ja och när hon dessutom fick tjänstledigt från sitt jobb så känns det ju bra. KY-utbildningen till Försäkringshandläggare är på 1,5 år men hon kommer kunna läsa en hel del hemifrån också då det inte är lektioner varje vecka inne på högskolan i Gävle. Tina har ju stora problem med sitt bäcken och att då fortsätta med det jobbet hon har inom vården är inget bra alternativ. Därför känns det ju helt rätt att hon pluggar nu och även om hon inte skulle få jobb inom just det hon läser till kan hon säkert halka in på något annat kontorsjobb så småningom tack vare detta.

Nackdelen är ju att det blir csn-lån och usel ekonomi 1,5 år framåt och men det är lika bra att ta detta på en gång nu när vi vant oss vid en låg månadsinkomst känns det som. Det här beslutet innebär ju att jag kommer vara pappaledig ända till nyår men vi ska försöka få till så att jag kan jobba lite ibland under hösten eftersom Tina ju kommer plugga lite hemifrån och så har vi ju våra mammor som förhoppningsvis kan vara lite med Max också.

En annan nackdel kan ju vara att Max nog måste börja på dagis efter nyår vilket är lite tidigare än vad vi har tänkt. Fast vad jag har hört brukar det gå bra och det är nog mest för oss föräldrar det känns jobbigt att lämna honom där. Vi får se hur vi gör med det där men om 1,5 vecka blir jag alltså själv här hemma med Max. Det känns som om det kommer gå bra även om det förstås kommer bli jobbigare än nu då vi haft det väldigt lyxigt och har kunnat vara hemma ihop med honom i två månader både Tina och jag. Vi ska ha mycket kul ihop jag och Max under pappaledigheten och dessutom innebär ju Tinas utbildning att hon kommer vara hemma mer än vad hon skulle ha varit annars om hon jobbat vilket också känns bra förstås.

Kommentarer >>
Postat av: pangis

Jaqg säger grattis till Tina! hur det än är så ska vi jobba i många år och i det tidsperspektivet är det smart att utbilda sig. KY utbildnignar brukar även generara arbete då man inte får en utbildning beviljad om det inte finns en arbetsmarknad. CSN lån är ju tufft ja, när man har barn finns ett barntillägg man kan söka. Å andra sidan ska lån betalas tillbaka.. ;-/



Hur som helst, stort grattis till Tina!

2008-08-06 @ 11:33:01
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Fru P

Ja GRATTIS till Tina!



Och snälla lova mig att INTE ha dåligt samvete eller ångest för att Max måste börja på dagis lite tidigare än ni tänkt för jag lovar o svär att barnen inte tar skada av det - tvärtom. Dagis är BRA SKIT! Det bästa!



Bort med all dagisångest!!!!!!!!

2008-08-06 @ 13:23:24
URL: http://pendelilska.blogg.se/
Postat av: Frippo

Grattis till Tina. Bra tänkt med ekonomin, den suger som föräldraledig.



Och det där med dagis, vi här lämnat våra tidigt. Aldrig några problem. När dom är mellan 1-1,5 är dom så himla aktiva och jag tror dom mår gott av att springa på en gård, leka inne med andra likasinnade. Klart bra komplement till om man av någon anledning måste lämna dom tidigt.



Skulle säga att det är omgivningen (grannar etc )som verkar bry sig mest, tyvärr...

2008-08-08 @ 11:04:44
URL: http://frippo75.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0