Stackars Abrahamian

Nu börjar jag komma in i OS-lunken och har nog sett det mesta som visats sen kl 03 inatt. Brottning tillhör absolut inte en av mina favoritsporter men jag tittade på svenskarnas matcher idag. Mest för att se om Ara Abrahamian skulle få ta sitt efterlängtade guld innan han lägger av. Så blev det nu inte eftersom han blev bortdömt i semifinalen mot en Italienare som sen förstås också tog hem OS-guldet.

Jag kan inte alla märkliga regler i denna sport. Den enda erfarenhet från brottning jag har är nog från Lillsvedstiden när min gode vän Henke Larsson ofta brottade ned mig i fyllan. Då ville man gärna göra mattflykt som tydligen ska bestraffas men vad jag såg så gjorde Italienaren det två gånger under semifinalen men inget hände?

När sen ingen kan förklara varför domaren dömde bort Abrahamian när slutsignalen av andra perioden hade gått samt att experter inte heller kunde förklara blir man ju förbannad!!! Inte för min egen skull då jag överlever utan svenska brottningsmedaljer utan för att man vet hur mycket den här killen har kämpat i fyra års tid för att ta guldet innan han sen skulle lägga av med brottningen. Nu blev det lite skandalscener vid prisutdelningen tydligen men men jag kan förstå om man blir djävligt bitter när man tränar snudd på hela livet för att uppnå en dröm och blir berövad på det här sättet.

Kommentarer >>
Postat av: roffe

Jag såg också brottningen och håller med om alla regler hit och dit..man fattar noll. Om någon reagerar som Ara gör i detta fall så känns det som domarna verkligen gjort en dundertabbe.



Synd om Ara förstås som inte får sitt efterlängtade guld, det hade varit härligt för honom. Men att det alltid ska snackas om hur folk kämpar i flera år för att ta ett OS-guld och sen inte lyckas. Jag tror inte att Ara är ensam om det. Förmodar att alla har kämpat och tränat länge, men alla kan ju inte vinna guldet.



Hur som helst så är det kul att det blir lite skandaler, så det blir lite liv i detta OS. Allafall med svenska ögon sett.



Tur att man själv kan hålla på tre länder ;)



2008-08-14 @ 13:50:58
Postat av: pangis

Luktar mygel...luktar illa! Gillar hans utbrott på medaljutdelningen..

2008-08-14 @ 14:18:59
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Janne

Inget annat än en skandal. Dessa korrupta domare som kommer undan gång på gång. Och är det någon som kan tala om för mig när en protest någonsin har gått igenom?

2008-08-14 @ 15:52:21
URL: http://janeg.blogg.se/
Postat av: Mattias

Nu när man hört lite mer och förstått att de hävdar att han gjorde mattflykt så är det ju helt klart en jätteskandal! Den där domardjäveln sen som hånler efter matchen när svenskarna vill argumentera om det som skett. Internationella brottningsförbundet sen med sedvanliga gamla senila pampar vägrar erkänna nåt fel och tacka fan för att Ara blir less.



Visst är det som Roffe skriver att de flesta olympier har kämpat väldigt hårt men man känner ändå lika olika mycket för idrottarna. Sen är det ju inte alla som blir bortdömda på det här sättet i deras sista tävling heller. Jonas Björkman som kan ta privatflyget hem till Florida eller nåt när han förlorat mot en bättre motståndare har man liksom inte samma tycka synd känsla för.

2008-08-14 @ 19:34:04
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Frippo

Lider verkligen med honom!

2008-08-15 @ 00:16:13
URL: http://frippo75.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0