Blonska dopad

Sjukamparen och längdhopperskan Ludmila Blonska som ju var avstängd för dopning 2003 till 2005 har nu åkt fast för dopning igen!!! För mig var det absolut ingen överraskning eftersom de som har lite insyn i friidrotten har varit väldigt misstänksam mot henne även efter avstängningen. Jag minns hur radiosportens utmärkte expertkommentator Miro Zalar pga misstankarna/bakgrunden inte alls ville stämma in i några hyllningar mot Blonska under VM ifjol då hon pressade Carolina Klüft i kampen om guldet under sjukampen.

Jag blir så trött på de sinnesjukt korta avstängningar som dopade idrottsmän/kvinnor får. Det finns inget annat än livstids avstängning som gäller för då hade vi sluppit se den där djävla öststatsbruden springa omkring på arenan och bland annat vinna Silver i sjukampen åt sitt Ukraina! (även om hon förstås blir av med det nu)

En konkurrent till borta för Klüft inför Fredagens längdfinal och nu måste jag säga att det känns som en bra möjlighet för Carro att ta medalj. Därmed skulle hon även kunna täppa till truten på journalisten Mats Olsson och flera andra som tror vi bor i Kina eller nåt och kan tvinga en av våra främsta idrottskvinnor genom tiderna att fortsätta med sjukamp fast hon själv inte vill det???
***
Ingen medalj igår för Stefan Holm heller som istället hamnade på den där retfulla fjärdeplatsen IGEN! Något guld hade han inte tagit igår men jag hade verkligen unnat honom en medalj i hans sista stora mästerskap. Så nära att klara 2.36 i första men det här OS:et är verkligen stolpe ut hela tiden!!! Jag tycker Stefan Holm kan räknas till en av våra största idrottsmän genom tiderna och det borde även en sån som Patrik Sjöberg någon gång kunna erkänna.
***
Fantastisk insats av Johan Wissman måste jag säga och bara tanken på att ha en svensk på final i en gren som 400 meter hade varit omöjligt för 5-10 år sedan. Man får njuta av friidrotten nu för om några år är vi förmodligen tillbaka på den nivån där vi jublar över en topp tio placering i de stora mästerskapen.
***
Såg ni semin på 200 meter när Usain Bolt hela upploppet joggade och kollade på storbildskärmen medan medaljkandidaten bredvid honom sprang för sitt liv??? Längtar till den finalen idag och måtte han köra hela vägen nu då!
***
Djävlar vilket liv det blev i media om Peter Jonssons intervju med Sanna Kallur!!! Nog för att jag fortfarande tycker att han skötte sig bedrövligt men nu tycker jag nästan synd om honom istället för det var ju inte direkt så att han torterade henne eller nåt. Dessuom är han inte den enda journalisten som ställer de frågorna och roligt att kvällstidningarna plötsligt blivit moralens väktare!
***
Apropå Sanna Kallur så känns det nu ännu mer fördjävligt när finalen förstås visade sig inte alls bli så bra tidsmässigt.  Fast o andra sidan ingår det ju att hoppa över häckarna i häck men ändå....Jag hoppas att hon efter OS har den där "häckdjävulen" i sig som hon en gång uttryckte det och raderar ut Rysk-dopade Ludmillas svenska rekord för evigt!

Kommentarer >>
Postat av: persson

själv hoppas jag att sannas dräkt spricker nån gång efter os men det är ju jag det..........



apropå fågelboet när jag lyssnade på sannas kvallopp på radion tidigare i veckan så tror jag tommy åström slog rekord i och säga "stadion namn på kort tid".....välkomna till peking och fågelboet ...the bird nest som stadion heter....sa han varje gång han kom in i sändning

2008-08-20 @ 14:47:45
Postat av: pangis

jag instämmer i stort sett i allt..men Jag är aningen misttänksam mor Bolt..trots att han varit testad massor... en liten aning har jag iallfall. Skönt att chompansen Blonka åkte dit! 16.20 går finalen på 200 m



f.ö säger jag .. Heja Wissman!



Är det bara du och jag av alla bloggisar som är intresserade av OS? Jag fattar ingenting:-)

2008-08-20 @ 15:07:42
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: roffe

Misstänksam blir man mot Bolt angående dopning. Fan karln gör som han vill på löparbanan...skulle inte förvåna mig om han knaprar piller. Men är han ren så är han isåfall utsänd från Gud eller nåt sånt. Han springer ju som en blixt...ThunderBolt.



Men landet Kina då?? Herrejösses vad dom tar guldmedaljer hit och dit. Till och med i segling..vad fan försiggår egentligen? Dom lyckas ju i allt. Visst tusan vet jag att till detta OS så har kineserna satsat oerhört mycket. Men att sen lyckas också är helt makalöst att skåda.



Jag sitter här hemma och skäms över svenskarna, för tjejens land har nu tagit 1 guld och 1 silver..och det får man givetvis höra.

2008-08-20 @ 19:50:56
Postat av: Mattias

Persson//

Ha ha din snuskgubbe...Sånt tänker ingen av oss andra på!!! Jo fast det finns väl ca 50 mulattsprinters som man önskar samma öde i detta OS :)



Pangis/

Ja det verkar inte vara många över huvud taget som bryr sig så mycket om detta OS? Trodde knappt någon av mina kompisar var intresserade heller men Roffe o Persson kikar ju alla fall verkar det som... Ja, trist att man ska vara misstänksam men sån är idrotten...



Roffe/

Fast ju mer man hör om Bolt och bakgrunden han har så tror (hoppas) jag nog han kan vara ren ändå! Han verkar ju sen barnsben varit den enorma talangen men vi får väl avvakta framtiden. Han lär ju bli testad enormt mycket framöver också!



Att Kina tar mycket medaljer förvånar mig inte när man får höra om deras vidriga metoder för att tvinga fram superstars inom alla idrotter. Bara det där med basketstjärnan är ju skapligt. Hur de på beställning sammanförde ihop två långa duktiga idrottsmän för att avla en superstar....O gymnastiken ska man inte tala om....Svårt för en vanlig svensk att tävla mot sådana krafter...



Fast visst är det ett uselt OS för svenskarna så jag är avis på dig som kan glädjas lite åt USA alla fall ;)

2008-08-20 @ 21:22:15
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Frågande

"(...)då hade vi sluppit se den där djävla öststatsbruden springa omkring på arenan (...)"



Ehhh. Något speciellt emot länder som låg bakom gamla järnridån? Hade ju gott och väl räckt med "den där djävla bruden". Eller?

2008-08-21 @ 08:43:24
Postat av: Mattias

Vet inte om personen utan namn känner till det men det är ju minst sagt vanligt att öststatskvinnor inom idrotten dopar sig och därav mitt något irriterade tonläge mot dessa i inlägget. Som svar på din fråga - Nej jag har inget mot länderna som låg bakom gamla järnridån.



Sen kan jag i och för sig tycka att det är mer begripligt att en urfattig rysk idrottskvinna med press från tränare, förbund mm. dopar sig än när en sådan som Marion Jones gör det.

2008-08-21 @ 10:09:05
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Thomas (="Frågande" ovan)

Ja & nej. Jag känner givetvis till att "öststatskvinnor" åkt fast för doping men att det skulle vara "minst sagt vanligt" att de dopar sig är just den schablonbilden som jag hakade upp mig på tidigare. Innan murens fall mm hade den bilden en större sanning med statskontrollerad doping osv. Idag dock - snart tjugo år senare - känns det lite förlegat och fördomsfullt.

Doping är oftast ett regelbrott av individen och/eller tränaren (ok - skall inte uttala mig om de kvarvarande diktaturerna). Varför döma ut 20+ länder för att Blonska varit korkad?



Grovt räknat har lika många västidrottare åkt fast genom åren och det är säkert lika många väst- som östidrottare som dopar sig idag. Vissa har bara bättre resurser att forska fram nya medel och hålla det dolt längre. Sedan läcker det ju ibland ut i efterhand. Som med ditt exempel Marion Jones.



Har dock inte hört att någon buntar ihop flera olika nationer och misstänkliggör/dömer dem i grupp annat än just med "öststaterna". Man hör inte om "nordeuropéerna", "västeuropéerna", "nordamerikanerna" eller "asiaterna" som ett kollektiv så fort någon från väst åkt fast.



Så skriv hellre "den där dj-a Blonska" än "den där djävla öststatsbruden". Fuskare är hon men det betyder inte att alla ukrainare eller övriga idrottare från öst är det. Tills motsatsen så bevisats...

2008-08-21 @ 14:16:33
Postat av: Mattias

Mitt syfte med det formuleringen "djävla öststatsbrud" var knappast att döma ut 20 länder! Det var inte direkt i en debattartikel i DN jag skrev mitt enormt genomarbetade inlägg heller men nog om det och för ordningens skull då.....



Djävla Blonska och djävla alla andra som sysslar med systematisk doping!

2008-08-21 @ 15:52:12
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0