Max, 8 månader

Idag fyller vårt busiga charmtroll hela 8 månader!!! Skriver lite grann om hur Max är just nu enbart för att jag själv tycker det är roligt att kunna läsa detta senare i livet. På Måndag börjar min pappaledighet på "riktigt" då Tina ju börjar i skolan då. Det kommer bli fantastiskt roligt att vara hemma med Max hela hösten även om det förstås inte kommer bli nån semester heller som en del verkar tro. Just nu är Max i en ålder då han gärna inte bara sitter still eftersom han ju nästan kan krypa så han kräver en hel del men det går säkerligen bra.

Eftersom han klättrar, försöker krypa och sliter i allt han kommer åt är det väl nu framöver (i flera år) som olyckorna kan hända. Igår lyckades Max välta dammsugaren över sig och även ett torkställ när han sprang omkring i gåstolen. Han vill inte gärna sitta still och leka nu som för någon vecka sen utan det slutar alltid med att han ligger på mage åt nåt håll för att han ju självklart vill åt leksaken som han nyss kastat iväg. Det gäller att bunkra upp med kuddar runt om honom och vara vaksam hela tiden.

När det gäller lekar så är han ju väldigt lättbusig, alla fall när han är själv med mamma och pappa. Han har börjat kunna tittut-leken och så gillar han ju att flyga, bli kittlad och allt sånt som väl de flesta bebisar tycker om. Hans skratt är så himla underbart så jag kan aldrig låta bli att busa med honom. Ibland har han lite ro i kroppen och kan titta på tv och då är det nog mest Teletubbies som han gillar. Förhoppningsvis även snart LIverpoolmatcher när ligan kör igång.

När det gäller maten så käkar han ju numera både lunch och middag och det har fungerat bra. Sen så har Tina börjat göra lite egen mat till honom också vilket ju är jättebra då det blir djävligt dyrt annars att bara köpa alla dessa barnmatsburkar. Favoriträtten är ju Spagetti och köttfärssås och något som han inte gillar är ju strimlade päron som ni kunde se i ett tidigare blogginlägg. Jätteskönt att det fungerade bra att sluta ge honom ersättningen på nätterna också.

Sömnen är ju ett kapitel för sig som vanligt. Vi har alla fall fått in rutinen att lägga honom vid 19-tiden och oftast somnar han efter en kamp på ca 10-45 minuter. Då djäklar är det VM i vändningar och nappspottning i hans spjälsäng kan jag lova. Tänk att någon som är så trött kan vara så rädd för att somna ibland? Sen är det ju olika men oftast vaknar han ca en gång i timmen fram till midnatt och har vi då tur kan han sen sova lite djupare 2-5 timmar. Den senaste veckan har han vaknat tidigare än förr så Max och jag brukar gå upp runt 6-7 tiden. De här sömnproblemen kan ju bero på att han drömmer mycket den här perioden eller så är det bara mina dåliga sömngener som gör att han vaknar så ofta. Skitsamma vad det är egentligen då han mår bra i övrigt och förhoppningsvis kommer han kunna sova lite djupare nån gång i framtiden får vi hoppas.


Kommentarer >>
Postat av: roffe

Ni är roliga ni.



Fyller 8 månader :) Klart det lär firas..Woohoo .



..själv fyller jag ca 486 månader. Jag vaknar många gånger på natten, vill sova länge men blir väckt av en massa oljud. På dagarna gillar jag teven och datorn och det är lika på nätterna. Blir hungrig emellanåt, gillar mest thaimat men då blir jag lös i magen, och jag har lärt mig att äta hårdbröd. Jag vill helst leka med fjärrkontrollen, och det blir så roligt nu när jag har så många fjärrisar. Sen länge jag lärt mig gå på toaletten själv. Jag kan cykla och om jag har flyt så kan jag bolla en fotboll ca 45 gånger. Tar ni bild på mig så med rätt kameravinkel så ser jag rätt söt ut.



Ledsen..men jag kunde inte låta bli. Please have a open mind to all of this :)



2008-08-14 @ 20:42:45
Postat av: Fru P

Vad säger man? Jo, först vill jag säga att jag älskar att läsa hur du skriver om din son. Det är så mycket kärlek!!!



Sedan vill jag säga att din Max är så himla söt.



Sedan vill jag säga att jag känner igen ALLT du beskriver. Vi har ju, som bekant, gått igenom detta tre ggr och även om det blir roligare o roligare för varje år som går så är ju bebisåldern bra jävla charmig alltså när man tänker efter.



HUR DE UTVECKLAS!!!!!!!



När han börjar prata o spottar ur sig ord o meningar så kommer du blogga som fan :-D



Jag lever ju ihop med GESTAPO som ordnat med nattningar när det varit som jobbigast. Femminuters-metoden (som Paolo Roberto anser är en metod som passar små Hitlers) har funkat UTOMORDENTLIGT o vi har haft (så länge vi kan minnas) tre tjejer som aldrig gnäller när de går o lägger sig. Aldrig kliver upp o även när de gått från spjälsäng till vanlig säng så ligger de där tills de somnar.



Vad ville jag säga med denna långa kommentar egentligen? Har det någonting att göra med vad du skriver om?



Öhh.

2008-08-14 @ 20:45:24
URL: http://http://pendelilska.blogg.se
Postat av: jama

Det gör du rätt i. Skriva om Max. För man glömmer så fort. Bloggen är bra för där får man ur sig det mesta som berör en i livet. Synd att jag inte gjorde det redan för 5 år sen.



Och vaddå - 13 år kvar till 50 skrev du hos mig. Du skämtar tänkte jag.... Trodde du va yngre än mig, o jag är "bara" 31. Så sug åt dig den du! ;)



Som Fru P skriver - vänta tills de börjar prata, det blir bara roligare o roligare. min äldsta blir 5 i februari och har mkt tankar o funderingar man får ta del av numera.... sött!



Ha det bra!

2008-08-15 @ 00:00:41
URL: http://jama.blogg.se/
Postat av: jama

En grej till. I vår familj är vi inne på Paolo Robertos teori. Vi pallar inte det där panikgråtandet.



Det finns en bok som kan va bra - jag köpte den dock lite sent....när minstingen var närmare året (men hon är lätt o lägga) Skulle behövt den till sonen (som vi fortfarande måste ligga bredvid tills han somnar, ja ja jag veeeet )



Den heter "Somna utan gråt".



Ska nog leta rätt på den. Det kanske även står om 4-5 åringar med problem att somna, om jag har tur :)



Gonatt!

2008-08-15 @ 00:05:50
URL: http://jama.blogg.se/
Postat av: Frippo

Är gladeligen Hitler i detta fall. Omöjligt att veta hur andra har men för vår, eller i nattningen, mitt fall handlade om en jobbig kväll (riktigt jobbig), tre lite jobbiga, två lite lite jobbiga och sedan fria kvällar sedan dess. Helt klart värt att vara lite Hitler för det tycker jag.

2008-08-15 @ 00:22:00
URL: http://frippo75.blogg.se/
Postat av: Mattias

Roffe/

Ingen fara Roffe. Du kanske skulle ta och skriva lite om dina utvecklingsfaser i din blogg också då ;) Tennis idag kanske om pissvädret blir bättre? Hörs på MSN senare...



Fru P/

Tack! Snällt skrivet av dig verkligen och jag kan verkligen tänka mig att det blir mycket att dokumentera framöver :)



Jama/

Ja jag har redan glömt massor från den första tiden och tänk vad roligt för Max att kunna läsa om hans bebistid när han blivit större. Så tänker jag och detta är ju främsta skälet till att jag fortsätter blogga trots att jag ofta har slutablogga-tankar.



Vi har ju provat lite olika sätt med läggningen men kommer i alla fall inte än prova 5-minuters där framförallt min flickvän inte vill och jag tror inte heller jag vill det. MEN för den sakens skull tycker jag INTE det är fel av dem som kör den. Tack för ålderskomplimangen då! :)



Hitler/ ;)

Ja för er som har tre måste det vara guld värt att läggningen fungerar så bra. Max vill ju gärna somna med nappen i och spottar ur den ideligen vid läggningen. Kör man 5-minuters får dom alltså somna utan napp då gissar jag eller?

2008-08-15 @ 06:49:14
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Nina

Bara mysigt o läsa om när du skriver om er lilla Max, jag kommer oxå blogga om vår bebis, dessutom bloggar jag om graviditeten för att komma ihåg allt sen. :)



Att bero på Hitler nattningen så testade jag det EN kväll... palla inte mer! Men det har jag nog fått sota för idag, har en 9 åring som sover brevid mig så fort han får chansen! SNARK!

2008-08-15 @ 08:17:46
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Frippo

Äldsta = napp

Mellan = ingen napp

Yngsta = napp



Går i perioder när dom kastade ut nappen men några hot senare så... =)



Annars är ju snuttefilt vid ansiktet kanske nåt att prova som bromsar tappet av nappen om dom somnat in.

2008-08-15 @ 09:47:40
URL: http://frippo75.blogg.se/
Postat av: Mattias

Glömde ju att skriva att även om läggningen ibland är dryg som fan så är det största problemet ju att han vaknar av drömmar eller annat. Fast oftast räcker det att hjälpa honom i med nappen och lägga honom på sidan så somnar han om. Skulle vi låta honom vakna o ligga själv slutar det med skrik/gråt o så blir han piggare så jag tror inte fem minutersmetoden är så bra vid omsomningsproblem eller?

2008-08-15 @ 09:49:15
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: pangis

Ja det gäller att barnsäkra sitt hem.. dom är banne mig snabba dom små rackarna. Söt som äppelskrutt är han er Max! Och man riktigt ser vilken liten glading han är! Du får trösta dig med att när han blir en tonåring får du knappt liv i honom...och det är rätt frustrerande det med;-) Små barn.. stora barn..alltid bekymmer:-)

2008-08-15 @ 10:19:23
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Honung

När Max blir 13 år och 8 månader så kommer han att sova... Djupt.

2008-08-15 @ 19:05:11
URL: http://honungsbullen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0