Idiotiskt förslag

Jag tycker tv-programmet Olssons Studio i SVT kan vara underhållande med rätt gäster men vem fan kom på att man skulle bjuda in gäster som den före detta SSU-ordföranden Anna Sjödin eller Maud Olofsson? Denne Sjödin som för övrigt kom med det idiotiska förslaget om att man skulle mixa herr och damidrott. Det kan jag också tänka mig OM de aktiva själva vill det och OM det är inom idrotter där fysik och annat inte gör det orättvisst!

Fröken Sjödin däremot verkade tycka att det skulle gälla de flesta idrotter som t ex fotboll, basket mm. Jag kan lova Anna Sjödin att de flesta bollsportstjejer inte skulle uppskatta detta och det gagnar knappast en damhockeyspelare att agera statist i en hel match eller att bli frimärke i sargen när en 110 kilos manlig hockeyspelare kör över henne. Sjödin som själv har idrottat måste fortfarande lida av Crazy Horse-baksmällan när hon sitter där i SVT och menar att det inte finns några som helst vettiga argument mot detta förslag! Jag skulle kunna ge hundratals andra argument mot detta förslag men vet ju att det aldrig blir någon verklighet ändå så strunt samma!

Apropå hennes övriga synpunkter så visst är det så att tjejer i många fall fortfarande kan bli behandlade orättvisst och ojämligt även inom idrotten. Däremot vet jag inte om viktiga frågor som lika lön för lika arbete mm. kommer ha hjälp av att man börjar kalla den manliga fotbollsallsvenskan för Herr-Allsvenskan eftersom man ju säger Dam-Allsvenskan?

Hon menade också att det alltid skrivs mer om manliga idrottsstjärnor än kvinnliga vilket jag inte riktigt tycker är sant. Sanna Kallur, Anja Pärsson, Sörenstam och många andra får ju enormt mycket uppmärksamhet vilket de också förtjänar. Däremot kan det vara lite sämre med lagsporterna av en mängd olika anledningar. Visst finns det mycket att jobba på när det gäller jämlighet inom idrotten också men den sortens dumfemenism som hon verkar stå för har jag inget till övers för.

Någon som har åsikter om detta eller kanske förslag på lämpliga idrotter som inte är mixade mellan Herrar/Damer men som skulle kunna vara det?

Kommentarer >>
Postat av: Johan

Jag tycker nog det är vettiga förslag att fundera över . Sjödin och Cans var en bra kombination i studion. De hade humor och bidrog till ett rappt och kul program.



Att idrottsvärlden är konservativ visar sig i alla sporter. Männen har fördelar från stort till smått precis som Sjödin säger. Det blir i slutändan en fråga om sponsorpengar och makt precis som i samhället i övrigt fast värre.



Det där måste rensas upp.

2008-08-17 @ 10:28:02
Postat av: Janne

Kan man ta fröken Sjödin på allvar i något hon säger. Sedan är min syn på detta med jämställdhet mellan könen aldrig kan bli lika. Mycket beroendes på att vi helt enkelt har olika syn på idrott, kanske kommer ett inlägg på min blogg om det där jag får utveckla mitt resonemang.



/Janne

2008-08-17 @ 10:39:52
URL: http://janne73.blogspot.com
Postat av: wanke

Vilken idiot sjödin verkar vara!Det fattar väl alla att i sporter där det inte e mycket publik så intäkterna blir höga så e det ju svårt å betala ut monsterlöner oxå,så skulle damallsvenskan bli så bra att typ 6-10 tusen såg matcherna så skulle naturligtvis deras löner stiga i höjden oxå,men nu e fakta att damfotbollen inte e så bra som herrarnas å den kommer aldrig bli det heller så det e bara att inse att dom kommer aldrig komma ikapp lönemässigt,å det e inge konstigt eller orättvist med det! Å sen med mixningen så e det ju så korkat att det inte ens e värt å yttra sig om!! Det finns mixed i vissa sporter där tjejerna hänger med å det e bra men i resten som hockey å andra lite tuffare sporter så skulle det nog kanske bli ett å annat dödsfall mer å förlamningar på tjejerna skulle nog öka drastiskt å det vill man ju för guds skull inte se!

Det har ju ALLTID verkat som om vissa politiker helt saknar verklighetsförankring ...å det visar ju fröken sjödin här med breeed marginal!! :)

2008-08-17 @ 13:08:55
Postat av: Johan B

Va f-n, vill bara påpeka att det ICKE var jag som skrev kommentaren ovan. Sjödin har nu gjort bort sig för sista gången hoppas jag. Hur ska Sossarna lyckas a till baka makten när en sån "pingla" får tv-tid och har såna åsikter?

2008-08-17 @ 14:15:20
Postat av: pangis

Damen Sjödin är ju helt j-a fu-ng unbelivebl korkad!!! Jag ser damer och herrar stöta kula tillsammans framför mig...eller hoppa höjd (Iofs så skulle kanske Törnblad ha en chans då) Men hur kan man på fullaste allvar mena ngt så dumt. Även om man kan mixa vissa lag eller tävli i skytte tillsammans så kan man inte tävla i allt tillsammans!!! En anledning till att vi har särskilda damklasser är även att det främjar damsporten.. tex i skytte. vi är inte så många och i grövre klasser än C tävlar vi alla mot alla.

2008-08-17 @ 19:17:30
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: David E-G

Jadu Matte... vad säger man. Jag missade inslaget med kossan Sjödin men efter att ha läst din blogg så kan man inte annat än skratta (råma?!) åt henne.

Jag tvivlar kraftigt på att hon någonsin har funderet på hur en man på 100 kg i ishockey ska kunna spela mot en tjej som väger 40 kg mindre. Dvs, hon kommer att dö vid första tacklinge. Om hon nu ens vågat sig in i rinken.

Nej, Sjödin är lika osmart och korkad som hennes idol Mona Sahlin. En kombination som man aldrig, å då menar jag ALDRIG får leda detta land. Sker det så lämnar jag landet... tro mig!!

Ha det,



//David

2008-08-17 @ 19:24:52
Postat av: David E-G

Hur fan stavade jag i mitt förra inlägg... inte ett rätt, hahahahaha

2008-08-17 @ 19:26:19
Postat av: Mattias

Johan/

Måste ha missat det där med att Sjödin har humor och bidrog till ett rappt program jag. Utveckla gärna mer hur det praktiskt skulle gå till att mixa idrotter för att stärka kvinnornas ställning?



Janne/

Ser fram mot ditt inlägg...



Wanke/

Ja det är väl så att även många tjejer väljer att se t ex herrallsvenskan istället för damerna vilket innebär mindre inkomster, sämre löner mm. för spelarna. Sen tycker jag fortfarande inte man ska jämföra killar o tjejer eftersom vi har helt olika förutsättningar.



Johan B/

Ha ha, anade väl nästan att det inte kunde vara du :) En grym påläggskalv har sossarna där...



Pangis/

Ja precis! I de sporter där de aktiva vill det själva och där det främjar alla inblandade är det ju perfekt men helt omöjigt i många idrotter att få det så.



Davva/

Ja det är ju synd att Hörstadius och R Olsson har så fullt upp med att hinna med tusen ämnen så de inte ställde några vettiga frågor på ämnet så att vår kommande toppolitiker kunde ha svarat.

2008-08-17 @ 21:47:31
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Johan

Tycker nog flera inlägg saknar hyfs och uppfostran. Kallar du folk för kossa låter det som Sjödinbashing mer än ett seriöst samtal.



Ja jag tycker programmet var kul och hade driv trots att jag inte är varken sosse eller hårdrocker.

2008-08-17 @ 22:26:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0