Brustna OS-drömmar

Det känns inte precis som om det här är Sveriges OS! Lider enormt med Sanna Kallur som man ju verkligen unnar framgångar mer än de flesta andra idrottsmän/kvinnor. Nu när hon dessutom verkar vara i bra form och skadan hittills inte gått upp kände man ju stora förhoppningar på en spännande final med bra medaljchans. Jag förstår att det är lite svårt att ställa rätt frågor i en intervju efter händelsen men tycker väl inte att SVT´s Peter "Bob" Jonsson gjorde sin bästa insats som intervjuare med Sanna efteråt. Hoppas hon orkar hålla på tills nästa OS men tvivlar på att hon har samma chans till medalj då som hon hade haft nu trots oturen med alla skador denna säsong. Hoppas Sanna får möjlighet att springa någon tävling efter OS och sudda bort Ryss-Ludmillas svenska rekord hur som helst.

Therese Alshammars spruckna baddräkt diskuterade man i morse i sportpanelen på frukost-tv. Där dömde de ut att hon inte hade en till simdräkt med sig och Malin Svedberg (fotbollsoraklet) hävdade att något som detta aldrig skulle hänt Stefan Holm t ex! Que??? För det första hade Alshammar en till dräkt med sig och för det andra tar det lite mer tid att byta om dessa specialsimdräkter när starten i loppet närmar sig än om Stefan Holms tre nummer för små shorts skulle spricka.

En annan idrottare som säkerligen inte känner sig så glad just nu är väl Kinas megastora idol, häcklöparen Liu Xiang. Tänk att vara guldfavorit i en gren som nationalhjälte för en miljard kineser och så sätter en skada stopp för honom i OS på hemmaplan. Det blev nästan otäckt tyst bland de 90 000 åskådarna i "Fågelboet" när han lämnade arenan.

Någon brusten dröm blev det inte för den fantastiska Isinbajeva som slog ännu ett världsrekord i stavhopp och förstås tog hem OS-guldet då. Inte för att det har så mycket med idrott att göra men Isinbajeva är nog den enda snygga Ryska idrottskvinnan jag sett någonsin om jag nu inte glömmer någon?

Imorgon hoppas jag Stefan Holm visar sitt starka psyke och tar guldet!!! Dessutom hoppas jag verkligen de Svenska handbollstjejerna skräller mot Norge i kvartsfinalen men tyvärr är de säkerligen chanslösa.


foto från SVT.se

Kommentarer >>
Postat av: Frippo

Jag tyckte han höll henne alldeles för länge. På slutet brast det för henne och man såg att hon bara ville gå vidare. -Hur kommer det kännas att se finalen, paus, från läktaren alltså.



Va fan tror du när man tränat fyra år och kommit tillbaka från en skada två min efter att man fallit i en semifinal med guldchans... Nä, gräns kände jag. Lider så mycket med henne. Usch, fan va trist.



2008-08-18 @ 20:30:32
URL: http://frippo75.blogg.se/
Postat av: grannfrun

personligen tycker jag sverig borde ha bojkottat OS men det gör ont i själen när jag ser tårarna på kallur och ahlshammar

2008-08-18 @ 21:12:26
URL: http://dramigbaklaenges.blogspot.com
Postat av: pangis

Kanske vi kan få en kanotmedalj men Holm tror jag blir 4 a eller 6 a.. Nä detta OS suger:-( Och mitt hjärta blöder för kallurstumpan.. hon förtjänade en medalj, i synnerhget efter förra årets VM-knuff!

2008-08-18 @ 21:35:11
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Mattias

Ja jag såg senare på kvällen att i media att det inte bara var jag som reagerade på hur intervjun sköttes. Vid VM när Kallur var ledsen fick hon en kram av SVT´s reporter Marie Lehman vilken denne fick enorm kritik för märkligt nog precis som om hon skulle jobba för Uppdrag granskning eller nåt??? Lite medkänsla är inte fel en sån här gång istället för att som Peter Jonsson gjorde strö en djävla massa salt i såren till en halvt chockad Sanna Kallur.



Senare fick hon även ta emot flera liknande frågor av SVT´s Stefan Åsberg och säkerligen flera andra journalister...Själv skulle jag haft svårt att inte slänga ur mig spydighet tillbaka när man gång på gång får dumma frågor som " Du skulle väl gärna ha sprungit finalen?" med mera...



Alshammars dräktstrul var sorgligt men hon var chanslös på medalj och därmed känns det lite mindre trist för mig jämfört med Kallurs vurpa som man i och för sig inte kan bortförklara på nåt sätt. Det ingår ju liksom i häck att hoppa över dem men likförbannat känns det för djävla trist att det hände!!!

2008-08-19 @ 09:46:41
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Nina

Helt hemsk intervju för stackars Susanna..... shit! Jag hade nog sagt tack o hej, jag måste gå ut o vråltjura i omklädningsrummet! :(



Simdräktsfadäsen va oxå skittrist, vafan... hade dom inte kunnat vänta med loppet i några minuter. Så hon fick samla sig, ta på sig ny simdräkt o ladda om... fan hon va ju slut innan hon börja! :(



Näej, de flyter inte på hörrni.... :(

2008-08-19 @ 09:58:08
URL: http://niiinis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0