Brynäs till SM-final

SM-slutspelet i hockey har ju hittills varit en stor succé för Brynäs där laget efter att ha besegrat Frölunda (4-2) och Färjestad (4-1) i kvart/semi nu äntligen får spela SM-Final igen. Motståndare i finalen blir Skellefteå som slutade 2:a i grundserien vilket innebär att de får hemmaplansfördelen i en eventuellt avgörande sjunde match mot Brynäs. Med tanke på det känns det otroligt bra att Brynäs spelat så bra borta hittills i slutspelet.

De senaste åren har jag ju inte alls gått lika mycket på hockey som förr men nu när Brynäs spelar en sån rolig hockey och är framgångsrika så är det ju fantastiskt kul att besöka Läkerol Arena igen. Hittills har jag sett alla hemmamatcher i slutspelet utom en och har som tur är tack vare att Persson är medlem biljett både till SM-final 1 & 2 hemma i Läkerol Arena.

Stämningen i Läkerol Arena har i slutspelet varit enormt bra. Den tredje semifinalen mot Färjestad hemma i Läkerolen där Brynäs vann med 4-2 utspelades en Fredagskväll och stämningen då var verkligen magisk! Jonny, jag och Persson åkte in då och hade kanonplatser på bänkrad tre vid rödlinjen. Det blev lite alkohol och en fantastisk hockeyupplevelse med bästa polarna.

Introt där det som visas på storbildsskärmen från svunna tider alltid ger mig ståpäls >>

Stämningen i slutminuterna och när Jaboc Silfverberg avgör i öppen kasse >>

Slutminuter och firandet när finalplatsen blev klar efter vinst mot Färjestad >>

Den stora stjärnan i Brynäs under detta slutspel har ju förstås varit Jacob Silfverberg som också leder poängligan i slutspelet. Kolla bara insatsen han gjorde mot Frölunda i den fantastiska kvartsfinal 4 där Brynäs vann med 5-0 på bortaplan!!! I början av slutspelet så stod Johan "honken" Holmqvist i mål men blev sen sjuk och har ersatts på ett fantastiskt sätt av Niklas Svedberg.

Andra spelare som varit framträdande hos Brynäs i detta härliga slutspel är förstås den eminente Calle Järnkrok, den smarte Mads Hansen, ynglingen och doldisen Jocke Rohdin som var så blek i grundserien och Jesper Ollas som är en av årets bästa värvningar i hockeysverige. Slitvargen Granström har också varit otroligt viktig. På backsidan beröm till Bertilsson och Gunderson samt även Lasse J/Simon Lööf som turas om att spela.

Finalserien mot Skellefteå känns omöjlig att tippa men chansen till guld finns absolut!
Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0