Seger mot Ungern

Det blev en skön 2-0 seger igår kväll i Sveriges första EM-kvalmatch hemma mot Ungern. Det var inte någon glimrande insats av vårt landslag men stundtals såg det väldigt bra ut och framförallt gladdes man åt Zlatans fina insats. Igår glödde han på ett sätt som man tyvärr inte har sett så ofta i landslaget tidigare och synd bara att medspelare som Toivonen, Bajrami med flera inte bättre kunde utnyttja hans geniala framspelningar. Ett litet minus till Zlatan för efterslängen som hade kunnat renderat i ett rött kort vilket hade inneburit spel med 10 man för Sverige men tur att domaren inte såg den.

I övrigt så var det ju olyckligt med skadorna men spelmässigt innebar det ingen nackdel då Kim Källström med sina egenskaper hjälpte våra mittbackar med deras ständiga uppspelsproblem på ett bra sätt samt att han slog väldigt bra hörnor och frisparkar. Att Elmander skulle bli skadad stod liksom skrivit och jag sms:ade precis Bodare om det då Elmander 10 sekunder senare fick kliva av. Elmander är en kämpe av stora mått men med bristfällig teknik och Sebastian Larsson spelar alltid med stor pondus i landslaget trots att han gång på gång blir petad. Väldigt bra insats av honom också igår när han fick komma in!

Skönt med en bra start där seger mot ett Ungersk landslag som Sverige bara ska vinna mot om de vill ha något med tätplatsen i gruppen att göra. Roligt att se en del fina sekvenser i andra halvlek där svenskarna visade upp väldigt fint passningsspel och tog sig ur situationer på egen planhalva utan att behöva tjonga iväg bollen. Gissar att den biten till viss del kan tillskrivas vår nye förbundskapten. För övrigt tycker jag det känns väldigt skönt att vi har en ny landslagsledning och framförallt så verkar spelarna trivas vilket ju är viktigt.

San Marino nästa och här är mina betyg på spelarna igår!


Startelvan:

Andreas Isaksson + +
Mikael Lustig + + +
Olof Mellberg + + (Precis som för Majstorovic, bra bakåt men problem med uppspelen)
Daniel Majstorovic + +
Behrang Safari + +
Anders Svensson + + (utgick tidigt pga skada)
Pontus Wernbloom + + + (problem i första men succe i andra!)
Johan Elmander + +
Ola Toivonen + + + (För lite delaktig i spelet men när han fick bollen gjorde han det bra)
Emir Bajrami  + +
Zlatan Ibrahimovic + + + + (Snudd på en femma för Zlatan men målet saknas)

Inbytta:

Johan Wilandh ++ (Sattes aldrig på några prov)
Kim Källström + + + (Bra uppspel, bra fasta, bra karaktär efter ännu en petning att prestera)
Sebastian Larsson + + + + (Presterar alltid bra i landslaget de gånger han får spela)

Kommentarer >>
Postat av: Pumba

Såg ditt sms idag! (fel mobil) och kan bara hålla med.

Ung gjorde det bra i första o styrde bort Svensson o ytterbackarna för att låta våra mittbackar försöka styra=tjongbolla..

Klart bättre rörelse i 2:a och inte samma markering på Kim gav sverige ett bättre spel.

Zlatan stod ju för Foppa framspelningar som var så geniala att medspelarna inte hängde med.

Kul med det öppnare,gladare och optimistiskare landslaget. Tror alla njutaer av det "friare" spelsystemet än vad Lars-Roland stod för.

2010-09-05 @ 15:32:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0