Årets Pappa

blev jag inte utsedd till i år heller utan denna utmärkelse får oftast någon kändare person. Ifjol blev det Paolo Roberto som vann och i år blev Marcus Birro utsedd till Årets Pappa av tidningen Mama. Paolo och Marcus är säkert fantastiska pappor men får ursäkta över att jag blir fundersam på varför just dessa två får priset med tanke på de verkar vara två personer som inte direkt prioriterar att vara hemma med barnen även om just det inte heller är någon garanti för att man är en fantastisk pappa. Det vore roligt att få läsa tidningen Mamas motivering helt enkelt.

För det är ju inte märkligt att man som utomstående kan misstänka att Herr Birro är borta rätt mycket. Han skriver krönikor för 3-4 tidningar, skriver böcker, dikter, kör boksigneringar, flera bloggar, twittrar och har ett eget radioprogram samt medverkar varje vecka i flera tv-program som kvällsöppet, fotbollsstudios, på spåret mm. Dessutom reser han ju Sverige runt och uppträder med sin hyllade turné "Att Leva som Joe Strummer".

Idag twittrade någon tjej om det faktum att han blev Årets Pappa när hans flickvän enligt skribenten gör 90% i hemmet.  Marcus Birro som aldrig har varit sen med att leta upp kritik mot sig själv skrev då på Twitter "Allt jag gör, gör jag för våra barn. Jag är nog hemma mer än vilken annan farsa som helst". Visst kan jag förstå att man som pappa kan ta illa upp om man blir kritiserad. Jag tror dessutom säkert att han är en bra pappa på många sätt men att skriva att han är hemma mer än andra farsor var väl att ta i!

Skulle jag tvingas dela ut det där priset till någon pappa som jag känner till som är värd det så vore det absolut till min bror Patrik. Så som han fanns där för Olivia under alla dessa timmar, dagar, månader innan hon gick bort i Leukemi samt ändå hann med att finnas där för sin övriga familj med sonen Milton är det inte många människor som hade klarat av kan jag säga. Jaja det finns hur som helst massor av fantastiska föräldrar i detta landet som är värd uppskattning precis som att man kan fundera över varför vissa skaffar barn som t ex Kleerup!

Själv ser jag mig som en helt normal pappa som älskar min Max över allt annat!!! Jag är glad över att jag verkligen har spenderat mycket tid med honom de här första småbarnsåren eftersom de aldrig kommer igen. Det finns förstås saker som jag kan bli bättre på som pappa men jag gör alla fal mitt bästa som pappa genom att ta fullt ansvar för Max och visar min kärlek till honom varje dag. Samtidigt som jag till skillnad mot för en del män verkligen tar fullt ansvar för tråkiga sysslor i hemmet som städning, tvättning mm.

Att min flickvän skickar in en sån här Max-hälsning smäller högre än att bli Årets Pappa!


Kommentarer >>
Postat av: pangis

Som jag ser det så är du en klockren kandidat till årets Pappapris, för att inte tala om din bror. Det här var ett riktigt bra inlägg och jag ställer mig bakom det till fullo. Tumme upp! Ha en fin dag!

2010-11-17 @ 08:30:09
URL: http://wwww.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Lina

Usch, jag tål inte Birro. Han borde tas ner på jorden lite ist för att få en sån där utmärkelse. Hans kommentar visar ju att han är helt obsessed av sig själv. Han är alltid bäst, och ingen kan veta bättre än honom. Nåde om nån kritiserar honom (eller nåt han gjort, en bok han skrivit), då säger han upp sig. Och han borde bort från Kvällsöppet... Så, nu har jag gnällt färdigt :)

2010-11-17 @ 10:23:57
Postat av: Daniel

Du borde bli årets pappa!

2010-11-17 @ 11:48:05
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Mattias

Pangis o Daniel /

Tack för era snälla ord!!



Lina/

Har lite kluvna känslor kring Birro men håller med i mycket av det du skriver. Vad gäller det här valet av honom som Årets Pappa så var det ju skitsamma o han kan ju inte direkt hjälpa att han blir utsedd till detta men hans reaktion på att någon kritiserar valet är väldigt typiskt honom.



Lite roligt på Twitter som Birro mest använder för att ReTweeta inlägg som är positiva om honom medan Alex Schulman nu gissar jag fö att retas med Birro har gjort precis tvärtom och publicerar alla twitterinlägg där någon skriver illa om Alex :)

2010-11-17 @ 13:12:36
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: JUDITH G.

SVAR: haha ja men jag håller helt med dig! och en resa? isf måste föräldrarna följa, dom skulle ju aldrig klara sig själv!

2010-11-17 @ 19:47:30
URL: http://judithg.blogg.se/
Postat av: GUESS WHO?

- riktigt gulligt, säger som daniel du borde bli årets pappa :) och angående birro, HAN ÄR JU BÄST!

2010-11-18 @ 17:25:21
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Mattias

Ha ha, ja undrar varför du gillar Birro!!!

2010-11-18 @ 22:02:52
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0