Shutter Island

SHUTTER ISLAND   + + + +

Ni som inte har sett filmen Shutter Island, SLUTA LÄS NUUUUUUUU!!!!!


Handlingen: Kriminalkommissarie Teddy Daniels (Leonardi DiCaprio) får i uppdrag att undersöka en patients försvinnande från det hårdbevakade mentalsjukhuset Ashecliffe på den ruskiga isolerade ön Shutter Island.

Trodde jag hade klarat mig denna gång från Max magsjuka men igår fick jag en lindrig variant av den så att jag fick gå hem från jobbet och kräkas. Finns inte många fördelar med det förutom att jag äntligen fick en bra möjlighet att se några avsnitt av tv-serierna Lost och 24 samt även den efterlängtade filmen Shutter Island som är en ruskig thriller gjord av demonregissören Martin Scorsese!

Att Leonardi DiCaprio spelar huvudrollen innebär ju ofta en kanonfilm numera men jag tycker den här filmen var väldigt svår att sätta betyg på. Stundtals tyckte jag att det var en femma men ibland inte alls. Det omtalade slutet höjer på sätt och vis upp betyget men synd bara att jag inte riktigt är säker på vad det innebar??? Inte ens de som har läst boken verkar vara säkra på detta men någon av mina bloggläsare kanske vet?

Någon annan som har sett Shutter Island och gillade/ogillade filmen?



Kommentarer >>
Postat av: Lina

Det var ett tag sedan jag såg den nu, på bio... Men jag tyckte den var bra och jag antar att han fortfarande var sinnessjuk i slutscenen. Några som bara sett filmen verkar tro att han fejkade för att bli lobotomerad men de som läst boken, vilket jag inte gjort, säger att det inte framstår så alls.

2010-05-27 @ 20:48:16
Postat av: Malte

För mig är det givet att han var sinnessjuk hela tiden. Tycker filmen var grymt bra!

2010-05-27 @ 23:24:07
Postat av: Mattias

Ja så tolkade jag det först också men läste lite kommentarer på nätet och blev osäker. Säkert är det som ni skriver och speciellt med tanke på boken. Man blev ju lite brydd över varför de gjorde den där båtresan i början o om kvinnan i grottan mm.



2010-05-28 @ 08:04:46
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0