Blinkande Max

Jag har inte bloggat lika mycket om Max som vanligt på sistonde men han förgyller förstås vårt liv som vanligt. Precis som ifjol så hade Max en jobbig februari månad där han väl mer eller mindre varit sjuk hela tiden i öroninflammationer, magsjukor eller vanliga förkylningar. Nu de senaste 10 dagarna så har han plötsligt börjat blinka väldigt mycket och vi hoppas ju bara att det är något "tics" som har dykt upp men efter några dagar valde vi ändå att vända oss till läkare på Hälsocentralen.

Tina var dit med Max i Fredags och fick en utländsk läkare som verkade lite märklig. När han sa till Tina att "jaha det gällde att din son blinkade" så började Max genast sjunga på "Blinka lilla stjärna-låten" och den här läkaren försökte då slå fast en teori att blinkningarna kunde ha med sången att göra men det stämmer förstås inte då han sjungit den väldigt länge innan detta började och aldrig nog kopplat ihop det med ögonblinkningar heller.

Vi ska alla fall badda ögonen tre ggr om dagen med bomullstussar doppade i svart te och så får vi se om det går över. Max verkar ju inte lida av det på nåt sätt annars så vi får väl se. Vi har förstås läst en del via nätet själv också och om det inte är någon synrubbning eller nåt så är det säkert nåt tics som vi hoppas försvinner så han slipper det där snart.

Igår var jag och Max på barngympa igen och det tycker han ju är jätteroligt. Det är ju djävligt märkligt i en grupp för 2-4 åringar där det ju förstås ska handla om lek att en del föräldrar verkar tjuriga när Max och kompisen Theo busar och skrattar lite istället för att sitta och lyssna som små ljus. Vid påklädningen efter gympan fick Max ett sånt där härligt "vägra klä på sig av trots-rus" som är så underbart att hantera i folksamlingar men han gav sig efter en stund.

Tina jobbade hela Lördagen från kl 8-21 så på eftermiddagen åkte jag och Max ut till brorsan några timmar. Då fick Max och Milton leka lite medan brorsan fick lite tid till att planera Olivias minnesstund som är idag (Sön). Han hade satt ihop lite bildspel på datorn och valt ut många av Olivias favoritlåtar till bilderna så det blir nog fint att se. Jag återkommer väl om minnesstunden senare i bloggen och även om det förstås kommer bli sorgligt så hoppas vi ändå att minnestunden kommer att kännas fin.

Vi åkte hemåt vid 17-tiden och efter en städstund då vi hängde tvätt, plockade disk och dammsög så fick Max bada lite. Sedan gjorde vi kväller med Max och han somnade väl in vid ungefär 20:30 så jag kunde kasta mig över en chipsskål (tyvärr) och titta lite på Barcelonas match. Imorgon ska Tina på någon syfestival på förmiddagen innan vi åker på minnesstunden på eftermiddagen. Mot kvällen tänkte jag nog titta lite på Liverpools match och kanske även lite slutspelshockey.

Hoppas ni andra har haft en trevlig helg!


Max, Stina och Joel, Max skottar snö i vårsolen, Nya cykeln, Max på toa med Dora-bok

Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0