Domarmissarnas VM

Om domarna efter de inledande matchen i VM fick beröm för att man inte märkte av dem vilket ju alltid är likställt med beröm till dem så får man ju säga att det verkligen har blivit tvärtom den senaste veckan. Nu är det nästan ett avgörande domarmisstag i varje match vilket ju inte är bra för fotbollen. Även om jag vill kräkas på de domare som alltför lätt låter sig luras av teatriatiska spelare som låtsas bryta näsbenet när de får en handpåläggning i brösthöjd så retar jag mig ännu mer på uråldriga FIFA som lever kvar på 1800-talet och som INTE gör mer för att underlätta för domarna.

Jag vet att en del fotbollssupportrar och några spelare som t ex Tyske Khedira tycker att det är en del av tjusningen med fotboll att domarna kan göra misstag. Sedan körde Khedira även med den där klyschan som jag ogillar så mycket när någon påpekar ett allvarligt domarmisstag - "DET JÄMNAR ALLTID UT SIG". Nä, Khedira och alla andra som påstår detta, det gör ju inte det och det är FIFAS plikt att hjälpa de stackars utsatta domarna i den mån de kan t ex genom att införa straffområdesdomare i VM! Detta hade förhindrat åtminstone 2-3 av de allra största domarmisstagen i VM.

Man kan ju tycka att spelarna själva har ett stort ansvar i detta också men som kulturen är numera inom fotbollen så känns det som en utopi att spelarna plötsligt skulle minska på filmandet/fuskandet om nu inte FIFA börjar bestraffa i efterhand. En världsspelare idag kan tokfilma för att sedan skälla ut domaren om han ej blåst typ som Maicon igår. En världsspelare som Robbie Van Persie kan bli utbytt med 10 minuter kvar och skälla ut förbundskaptenen och vägra jubla när hans lag gör 2-0 i en åttondelsfinal. Härliga föredömen!!!

Om fotbollen i VM...
Chile föll mot urstarkt Brasilien men ska ha cred för sin insats i VM!
Tyskarna imponerar fortsatt enormt men som sagt, det där målet...
Domarna fortsätter att strunta i att ställa frisparksmurar på rätt avstånd!
Jens Fjällström, fantastiskt expert! Synd att man inte hör honom pga Vuvuzelorna!!!
Någon borde forska i varför Tyskarna föds med ett sånt enormt självförtroende!
Känns nästan omöjligt just nu att tippa VM-segrare men Spanien får en fin resa till semin.
men kan de besegra Argentina, Brasilien eller urstarka Tyskland???
Smått komiskt när FIFA sållar bort höjdpunkter när de visar höjdpunkter
Onsdag, Torsdag spelas inga matcher i VM, PANIK!!!


Den va aldrig inne, hävdar Sepp Blatter...

Kommentarer >>
Postat av: Angelica

Ännu en gång håller jag helt och hållet med dig. Det är verkligen otroligt dåligt av FIFA som inte gör något åt det här. Båda matcherna i söndags främst hade säkert haft ett annorlunda reslutat om det inte hade varit för domarmissarna. Katastrofalt, tycker jag!

2010-06-29 @ 14:45:13
URL: http://anchis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0