Chefslöner mm.

Det är ju väldigt vanligt att folk stör sig på chefslöner eller när någon politiker missbrukar sin ställning med mera vilket inte är så konstigt. Däremot kan jag ibland känna att det blir löjligt när folk gnäller om att statsministern inte ska ha en hög lön eller som nu senast när Aftonbladet skriver flera artiklar om Mona Sahlins 6000-kronorsväska!

Jag tycker att våra högsta politiker ska ha riktigt bra betalt och om någon av dem unnars sig kläder eller en väska för 6000 kr så har jag djävligt svårt att bli upprörd över det. Däremot har jag väldigt svårt att acceptera att chefer som misskött sitt enormt välbetalda jobb och får sparken ofta har rätt till fallskärm eller andra enorma bonusar mm.

Jag kan också förstå att Bengt Westerbergs höga lön hos Röda Korset kan sticka en del i ögonen hos många och en följd av det blir ju att man hellre skänker pengar till exempelvis Läkare utan gränser eftersom man inte vill att en del av de pengar man skänker ska användas för att betala en lön till en högavlönad välbärgad fd politiker.


Kommentarer >>
Postat av: DD

Hörde på nyheterna att genomsnittslönen för en chef/vd på ett stort företag ökat med 50.000 kr sedan 2006. Under samma period fick arbetarna 1500 kr mer.



Är det verkligen så att cheferna är så duktiga?



2010-02-01 @ 12:38:50
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0