Tidernas skidlopp!!!

Vad ska man säga om gårdagens dubbeljakt i längdskidor för herrar??? Vilket fantastiskt lopp och den regissör som skrev detta manus bör ju bli prisad i åratal framöver. Visst har man som fanatisk sportälskande tv-tittare upplevt många höjdpunkter inom svensk längdskidåkning genom åren och då tänker jag bland annat på Svan, Wassberg på 80-talet, stafettsegrarna, Per Elofsson, Charlotte Kalla i Tour de Ski och OS samt Torgny Mogrens klassiska femmillsseger i Falun men just nu känns det som om detta slår allt!!!

Precis när dubbeljakten skulle börja efter att vi hade sett en usel deltävling i melodifestivalen så började Max att kräkas så förutom hans natthosta så var magsjukan hos oss igen. Som tur är hade jag skidloppet på inspelning så efter att vi hade torkat lite spyor, bäddat om mm. så kunde jag bänka mig i tv-soffan för att sedan få uppleva en svensk idrottsklassiker av stora mått där varje sekund av loppet kändes spännande vilket är ovanligt.

Det kändes ju kanon efter halva loppet för att alla svenskarna hängde med i den stora klungan och när Johan Olsson drog iväg snabbt i ensam ledning vid skidbytet så var jag precis som alla andra helt övertygad om att klungan snart skulle vara ifatt honom. Fast tiden gick och när sen M Hellner och A Södergren av alla människor såg till att dra ned tempot i den jagande klungan så började man få lite lite förhoppningar om att Olsson kanske kanske skulle kunna vara med i medaljstriden åtminstone.

Avslutningen av loppet när de fyra kom ikapp Johan Olsson är ju en klassiker. Tack och lov hade han varit smart så han hade lite krut kvar och kunde hålla undan för Ryssen på upploppet och ta ett så enormt välförtjänt brons! Sen har vi Marcus Hellner som man tyckte så synd om på inledningsdistansen i OS när han förlorade bronset med en sekund för att nu krossa alla på upploppet och ta hem OS-guldet! Fantastisk bragd av grabbarna och man ska inte glömma Anders Södergren som med sin otursförföljda säsong och helt ur form med ett fall i starten gjorde en otrolig tävling!

Även om jag nästan aldrig har åkt längdskidor själv och mer är en bollsportskille så älskar jag verkligen att titta på längdskidor! Så den glädje jag kände igår när jag mitt i natten stod och hoppade i vardagsrummet framför tv:n under upploppet är minst lika stor för denna svenska insats som t ex när Tre Kronor tagit VM-guld t ex. Nu drömmer man ju lite om ett stafettguld också så att Anders Södergren även han får sin medalj! Fast först ska sprintstafetten avgöras och det kan nog bli framgångar där också för både herrar och damer. En fantastisk kväll var det hur som helst med ett episkt skidlopp som nu för all framtid finns sparas på digitalboxens hårddisk!

Kaxiga Norrmännen före loppet >>
Se upplösningen av loppet >>
Se hjältarna i Pops studio >>

Till sist:
Jag skrev inget om Anjas fantastiska bragd men är förstås som så många andra otroligt imponerad av henne. Det hon gjorde efter den kraschen är ju helt otroligt så hon var verkligen väl värd sin bronsmedalj. Även Anna Haag gjorde ju ett otroligt lopp och det blir snudd på omöjligt för bragdguldsjuryn att utse en vinnare om OS fortsätter i den här stilen.

Vilka OS-tävlingar vi har fått uppleva och än är det inte slut!!!


Årets idrottsbild!!!

Kommentarer >>
Postat av: Johan B

Jag har gåshud än!! Vi stod och skrek framför teven och det är ett under att inte förvärkarna kom igång som vi dansade och hoppade när det var klart! Vilken skön bild då Northugg glider in och Södergrn kramar om Hellner. Klassiskt!

2010-02-21 @ 13:44:46
Postat av: ullisar

eller hur!! och det är inte slut än!

2010-02-21 @ 18:11:30
URL: http://ullrika.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0