Stafettguldet

Längdskidsstafetter i stora mästerskap är alltid något man ser fram mot men som svensk så har man ju upplevt så många genomklappningar, felvallningar mm. de senaste 20 åren så man törs ju nästan aldrig hoppas på någon framgång även om laget ser bra ut på papperet. Fast denna dag hade jag verkligen stora förhoppningar på det svenska herrlaget och som de motsvarade dessa!!!

Under de två första sträckorna så svor jag en hel del över det typiska i att det skulle vräka ner snö och när sedan den utmärkte bisittaren Anders Blomqvist kritiserade arrangörerna för bristen på föråkare så svor man förstås över det också! Nu lyckades den überstarka Johan Olsson trots snön ändå gå ifrån på sin andrasträcka vilket förstås var den mest avgörande insatsen för detta ljuvliga OS-guld.

När P Northug tog in massor på sista sträckan så var det ruskigt obehagligt men Hellner visade än en gång vilken grym taktiker han är och hade ju tydligen full koll! Vilken underbar känsla att se honom komma in ensam i mål med en svensk flagga och att se just Anders Södergren komma skuttande för segerkramen. Just Anders Södergren är nog en idrottsman som väldigt många unnar detta OS-guld och det med all rätt!

Tjejernas stafett hade kunnat räcka till silver eller brons om Anna Haag inte hade blivit sjuk men nu blir det alltför svårt även om jag tror att både Charlotte Kalla och den startande Anna Olsson nog kommer göra bra sträckor.


Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0