Ny digitalbox

Efter mycket beslutsvånda så har jag beställt en ny Topfield digitalbox från Outlet24.se samt en hårddisk på 500 Gb från Netonnet som jag ska försöka montera in i den nya boxen. Ekonomiskt inte särskilt smart då vår nuvarande Topfield är på reparation men om den blir lagad så får jag väl sälja den. Jag är alldeles för sportintresserad för att riskera ett OS utan att ha inspelningsmöjligheter vilket för många kanske låter idiotiskt men sån är jag.

Den enda nackdelen med Topfieldboxen är att den saknar mottagare för MPEG 4 (Hdtv) men de får gärna krångla klart med en massa saker först innan jag om något år kanske vill skaffa HDTV. Fördelarna med denna boxen som gör att jag är så fäst vid den är ju att jag kan anpassa den med tilläggsprogram via nätet som gör att man får en bra tv-guide (EPG) i 14 dagar framåt, att man kan spela in från flera kanaler samtidigt, ställa in timers enkelt mm.



Kommentarer >>
Postat av: LaLizita

Hej!

Hur funkar den här boxen? Jag har LÄNGE önskat mig en inspelningsbar hårddisk så jag kan pausa i tvn och så... är det vad detta är? Man måste inte ha typ digitaltv och sånt för att kunna använda den??

vad kostar den?

:) /prylnörden!

2010-02-10 @ 23:37:01
URL: http://lalizita.blogg.se/
Postat av: Mattias

Oj det är lite svårt att svara på detta kortfattat men priset kan också bero på vad man har för slags tv-abonnemang (boxer, telia, viasat t ex) O har man inget så kan man köpa en box med hårddisk ganska billigt om man binder sig ungefär som i mobiltelefoni.



En av de stora fördelarna med boxen jag har köpt är att den har två tuners vilket gör att jag till och med kan spela in på två kanaler och titta på en tredje samtidigt och sen är det ju förstås perfekt att kunna pausa och fortsätta titta mm.



Den här boxen är som bäst om man mixtrar lite själv med den via tilläggsprogram från nätet o det kan vara lite klurigt så är man inte sugen på det så skulle jag nog rekommendera någon annan box och vilken som är bäst då vet jag inte men kolla på digitalboxar på prisjakt och se rankingen/omdömen där och berätta sen i någon tv/radioaffär vad du är ute efter. (Fast kolla priser via prisjakt först förstås för det kan skilja enormt)



Ett långt men ganska otydligt svar men hoppas du hittar nån digitalbox som du blir nöjd med och jag kan lätt säga att det är den bästa teknikpryl jag köpt någonsin utan konkurrens och som gör tv-tittandet helt annorlunda och bättre! (slippa all reklam och så vidare)

2010-02-11 @ 08:24:12
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Mattias

vad jag glömde skriva är alltså att det beror på vilken typ av tv-abonnemang du har eftersom t ex vissa digitalboxar bara fungerar med boxer, vissa bara ihop med canal digital och så vidare

2010-02-11 @ 08:25:32
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0