På fikabordet

Kampen mot sockersuget är en kamp jag förlorar nästan varje dag numera. Frukost, lunch och middag i veckorna fungerar fortfarande rätt bra enligt LCHF-stuket medan helgerna ofta urartar i ett frosseri av skräpmat och godis.

Igår var det ju hockeykväll vilket resulterade i den obligatoriska bilpåsen i pausen och när hungern blev för stark så blev det även en stor hink popcorn som jag frenetiskt tuggade i mig hela sista perioden. För att få en "good finish" på den trevliga kvällen och fira Brynäs seger så blev det även en chokladkaka på Statoil på hemvägen.

Nu ska jag strax gå hem från jobbet och sitter här dreglandes med vårt fikabord i blickfånget. Som vanligt har det lassats upp mängder med godsaker och det som frestat mig mest hela dagen är en jättechokladask och så mina absoluta favoritkakor med sylt. (Se bilden nedan)

Jag ska ju strax på innebandy så äter jag två kakor så springer jag säkert bort det säger min elaka hjärnhalva till mig medan den klokare hjärnhalvan säger att jag är en djävla idiot om jag inte kan hålla mig från socker några dagar i rad utan återfall! Det är kris här och jag känner hur mina ben dras mot fikabordet, hjääälp!!!

Hur har ni det med ert sötsug???


Kommentarer >>
Postat av: Lina

Jag är mer för chips om vi ska tala onyttigheter. Möjligen att jag kan bli sugen på godis nån gång ibland. Men kakor, aldrig. Särskilt inte de där, du har ingen smak! ;)

2009-10-07 @ 22:13:54
URL: http://metrobloggen.se/happilyneverafter
Postat av: Jerpa

Känner igen det där. Speciellt nu när jag är själv hemma. Men på nåt vis så säger jag ifrån, oftast iaf, att jag inte ska ta nu. Sen har jag ett uppehåll på nån timme sen är man där igen. Samma sak igen och till slut glömmer man bort det och äter riktig mat istället. Man ibland går det inte alls, tyvärr.

2009-10-07 @ 22:56:33
URL: http://www.jerpa.se
Postat av: pangis

Inget alls faktiskt..



Kan du inte prova att tugga sockerfritt tugummi.. Du får "sockersötsmaken" men inget socker.. Du verkar vara rejält sockerberoende.. fasst det finns ju värre laster än så..



Sen inför du regel nr 1. Socek en dag i veckan! Typ fredagar.. För om du tvingar dig till att aldrig äta socker så kommer det psykiska suget ta överhand.. Det blir enklare att hantera med 1 dag i veckan.. snart är Maxen så stor att han ska ha godis och då måste man vara stenhård med en dag i veckan och aldrig ha ngt hemma annars..



Lycka till!!

2009-10-08 @ 13:13:31
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: pangis

Ps.. Jag vet hur det är det här med sug.. jag personligen älskar mina nikotintugummin och då är kansek socker att föredra..

2009-10-08 @ 13:14:24
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Mattias

Lina/

Fast jag får väl lite plus för att jag gillar sega ostkrokar?



Jerpa/

Ja att bara vara hemma en längre tid gör det oftast ännu svårare att hålla sig. Fast hade jag jobbat på bilfabriken Ahlgrens som du hade jag nog förätit mig :)



Pangis/

Jo du har nog helt rätt i att jag är sockerberoende men det är något som folk oftast bara tror är skitsnack. Fast som du säger så finns det värre saker i livet och jag tror också att det här med en syndardag i veckan är enda chansen att få nån ordning på det här.



Jag ska kolla upp mitt sockervärde nästa vecka och hoppas att det inte visar att diabetesrisken har ökat bara.



Nu kom de som levererar kaffe till vårt jobb hit och hade av nån outgrundlig anledning med sig en stor kartong Toblerone som de placerade i blickfånget, 2 meter från mitt kontor, tackar!

2009-10-08 @ 13:41:38
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Pumba

Har fått mer o mer socker(choklad) sug på senare år. Har aldtig varit mycket för att köpa godsaker själv men om det bjudits har man ju aldrig tackat nej ;)

Fördelen med att man aldrig hade nått "gott" hemma var att jag inte unnade mig sånt hela tiden.

Var så gott som aldrig man blev så gotta sugen att man gick o handlade på kvällen, natuligtvis undantaget bakis dagar/kvällar...

Men sen när man blev sambo så har ju hela det här "systemet" spruckit då NÅGON alltid köper hem massa gott som man inte kan hålla fingrarna ifrån när suget kommer...

Nej nu tror jag att jag ska ta en chokladkaka till kaffet!!!!!!!

2009-10-08 @ 16:01:56
Postat av: Mattias

Ja det här med att vara två sötsugna sambos är ju nåt vi känner av och fast vi bestämmer oss varje söndag för att skärpa oss så är det ju alltid nån av oss eller båda som vill synda nån kväll i veckan också.



detta skrivet samtidigt som jag tuggar i min massor av toblerone och skäms :( nu ska jag sluta för dagen och hämta min kära familj vid tågstation och dagis!

2009-10-08 @ 16:14:39
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Susanne ♥

Ja, tänk en regnig helg och den här boxen...helt ok...

2009-10-08 @ 18:22:30
URL: http://snyggastdesign.blogg.se/
Postat av: Fru P

Men hörru. Hur roligt skulle livet vara om man inte fick frossa lite då o då med sötsaker, alkohol o nikotin? Jag kör ganska sund linje i veckorna men helgerna (fre-sön) får bli som det blir. Då unnar jag mig stänkare, choklad o pommes. Kroppen förbränner lite extra också om den hamnar i chock då o då har jag hört från min 110 kgs muskelkollega. Låter bra tycker jag :-)

2009-10-08 @ 20:07:47
URL: http://pendelilska.blogg.se/
Postat av: Lina

Hahaha, ja ett stooort plus för sega ostkrokar!

2009-10-08 @ 23:21:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0