Grubblerier om LCHF-kost

Just nu funderar jag mycket på hur jag bäst ska hitta ett sätt att leva efter en kost som vänder min påbörjade diabetes, tarmproblem och förstås får mig att må bra i övrigt också. Stackars Tina som får lyssna på mitt ältande om recept och annat ideligen nu men jag måste gå in för detta ordentligt annars funkar det inte för mig och alternativet är inte lockande heller. Tyvärr har jag också fått tillbaka de här obehagliga tuggningarna i vänstra delen av magen men det är bara att vänta på provsvaren angående tarmallergi så får jag se om det visar någon födoämnesallergi mot några speciella livsmedel.

Som jag skrev tidigare är jag numera efter mycket läsning helt övertygad om att LCHF-kost fungerar fantastiskt bra för väldigt många människor.

Läs den här kvinnans blogginlägg om varför man ska välja LCHF-diet  >>

Problemet är ju hur i hela friden jag ska kunna undvika att äta allt som jag tycker är så gott och som jag levt på i 37 år. Läser jag 20 LCHF-recept så tycker jag kanske högst fem ser goda och lockande ut för mitt kräsna mattycke så jag måste leta rejält bland alla hundratals LCHF-sajter så jag får ett urval av nya maträtter att prova. Jag ska även beställa hem en kokbok som mångar rekommederat mig.

GI Noll - Hälsokosten som retar alla läkare!

Min plan är att försöka vara så strikt som möjligt efter LCHF-kosten i en månad och sen får jag utvärdera hur jag ska göra framöver. Sen vet jag ju att det blir snudd på omöjligt för mig att ideligen äta väldigt lite kolhydrater så jag kommer säkert ta någon fullkornsmacka eller så ibland. Grejen är att det inte fungerar för mig att tänka att jag kan unna mig nåt ibland och med diabeteshotet så är det ju viktigt att så fort som möjligt vända detta och även få bort sockersuget vilket man inte får om jag ska lyxa med smågodis mm. på helgerna etc. Sen kanske jag kommer unna mig lite mörk choklad eller rött vin t ex nån gång men helst så lite som möjligt.

Nåt som kommer bli jobbigt är ju när vi ska bort på konferens med jobbet eller när man ska ut och äta på restaurang eller gå på party hos kompisar mm. Ofta går det nog att lösa men sen får jag nog räkna med en del trista kommentarer då väldigt många människor tycker dessa LCHF-teorier är enbart märkliga och blaha blaha.

Jag uppskattar alla fall att vissa kompisar visar förståelse och lyssnar på mig så att jag får lite peppning istället för dryga kommentarer som en del människor kommer med! Jag skulle knappast sluta äta precis allting jag gillar om jag inte själv sett mina dåliga testvärden och fått diagnosen på vad som händer om jag inte tar detta på allvar och gör en stor förändring i mitt liv.

Jag kommer nog att lägga in en del recept i bloggen av den LCHF-mat jag provar. Ett bra sätt  för mig att kunna ha de maträtter jag gillar sparade på en plats och kanske finns det någon bloggläsare som vill prova också.

Min Torsdag såg ut så här kost/träningsmässigt:

Frukost: Ostomelett med lite körsbärstomater
Mellis: Finncrispsmörgås med Philadelfiaost
Lunch: Pga trötthet/slöhet, fantasibrist en färdig Proteindrink som är bra för LCHF-kost
Mellis: Jordgubbar med grädde
Middag: Kycklingfilé med grönsaker och fetaost

Träning: Nästan två timmars innebandy i 30-gradig inomhushall, PUST!


Här är några bra länkar för er som vill läsa om LCHF

Kostdoktorn
Kolhydrater iFokus
LCHF-kost

Kommentarer >>
Postat av: Träningsplupp

Hej Mattias!

DU har inte en så pjåkig blogg du heller ;-)



Vad kul att du tagit ditt sunda förnuft till fånga och äter lCHF för bättre hälsa och välmående!

Jag följer gärna din resa på vägen!



Läste i inlägget att du var tvungen att ta en proteindrink för att du blivit trött/slö.

När jag blir det, har jag alltid ätit något jag inte "tål" i kolhydratväg. Kanske var det finn crisp som gjorde dej så?



Tex. Jag äter 3ägg och en massa smör på morron. Mätt till middagen ibland. (äter sen frukost)

När jag äter samma frukost, men jag lägger till något med kolhydrater (fil, yoghurt, nötter) så blir jag sugen innan lunch.

Jag får helt enkelt sluta med kolhydrater, för de förstör för mej.



Det ska bli kul att följa din blogg!

Lycka till! Och ha´re bra!

/Träningsplupp

2009-05-22 @ 15:23:26
URL: http://traningsplupp.blogspot.com
Postat av: Stina

Introduktion till LCHF för nybörjare



http://suvi.se/?p=2927

2009-05-23 @ 08:17:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0