Familjen Annorlunda

Igår hade tv-programmet Familjen Annorlunda premiär på TV4. Där får man följa några olika familjer som alla har gemensamt att de har massor av barn.Jag har aldrig riktigt kunnat förstå varför man vill skaffa fler än 4-5 barn men tydligen finns det en hel del sådana människor. Hur som helst så var det roligt att titta på programmet och få följa en vardag som jag inte är så avundsjuk på! Hur orkar de???

Jag blev lite paff när en av mammorna i serien är en gammal skolkompis till mig från Lillsveds Idrottsfolkhögskola där vi gick mellan 96-98. Maria som hon heter och hennes kille hade två barn och när hon sen blev gravid fick de trillingar!!! Snacka om att man skulle bli chockad på det ultraljudet! Så för dem var det egentligen inte helt självvalt att bli en jättefamilj men de verkade ju klara av det rätt bra.

*******************************************************

Själv funderar jag rätt ofta på hur jag känner angående syskon till Max i framtiden. Jag vet ju att Tina kommer vilja skaffa ett till barn och egentligen unnar jag ju förstås Max att få en bror/syster. Detta kan ju ändras rejält inom något år men just nu känner jag tyvärr inte för att skaffa fler barn!

Jag blir nog lite skrämd av alla dessa par med två eller fler barn som separerar eller lever i ett förhållande där allt det där man hade i början verkar som bortblåst. Sen så är jag lite skrämd av Tinas tvillinggener som lurar i vassen eftersom hennes pappa är tvilling. Med min otur blir det väl fyrlingar eller nåt om vi väl skaffar fler barn! (Förstå mig rätt när jag skriver otur)

Max struliga nattsömn, mindre egentid 15 år framåt, dålig barnvaktssituation, eventuell flytt till ett större boende och en del annat är väl några andra orsaker som får mig lite tveksam till att skaffa fler barn i nuläget. Sen finns det förstås många saker som talar för också men just nu leder motsidan rätt stort.

Många tycker ju att det är självklart att man ska skaffa fler än ett barn och jag kan ibland störa mig på det där liksom jag stör mig på människor som tjatar på de som inte vill skaffa barn av olika anledningar. Alla har sina egna skäl och man kan förstås vara lycklig i livet även utan barn eller med endast ett.

Vi får se hur det blir för om något år? Då kanske jag längtar ihjäl mig efter en bebis eftersom det ju är så underbart med barn på många sätt men just nu känner jag mest att det vore jobbigt att ha en till skrutt att ta hand om.

Kommentarer >>
Postat av: jama

Jasså. Nån du kände alltså. Såg litegrann av programmet och funderade just över om det var "provrör" eller nåt sånt. Shit asså. Såg rätt jobbigt ut där när hon hämtade alla 3 på dagis, fasen man har ju bara 2 armar. De hade skitfint hemma btw :) Satt o suktade över deras kök. Ha ha, inredningsgalen.



Det där med syskon ja. ja ju fler barn, ju fler jobb blir det ju. Helt klart. Men de har även varann, vilket är en avlastning i sig. Men även intensivare emellanåt oxå, de spelar upp varann liksom.



Jag kan nog ändå tänka mig ett tredje barn, om några år. Kanske när de är typ 5 och 7 år. För just nu skulle jag inte palla!! (och jag som tagit ut spiralen...oooups ;-) )



Hur ni än gör så kommer det blir bra! Jag lovar :) Är ni nöjda med situationen idag så vänta lite. Det är när längtan kommer man ska skaffa de små liven tycker jag. Inte för "att ha det gjort" osv. Det tror jag på faktiskt. (och skaffa o skaffa, tyvärr är det ju inte alltid bara att skaffa heller).



Hi hi. Men berättar du en dag att ni väntar tvillingar kommer jag nog allt bli lite fnissig ;-)



Är det bättre med magen? Har du gjort UL?



Ha de!

2009-02-04 @ 13:22:24
URL: http://jama.blogg.se/
Postat av: pangis

Inget är självklart när det gäller barn, var och en måste lyssna på sin egen känsla och vad som passar bäst i den egna familjen.. Men barn är kärlek.. Alltid så av den anledningen är det lätt att ha fler barn en ett. Jag lever med ett ensambarn och jag försäkrar dig att han hade velat ha sin bror i livet (Han dog när han var liten) för det är jobbigt att behöva vara själv om allt när man blir äldre.. Nu är ju hans son även han ensambarn med lilla Tass njuter massor av sina bonussyskon..



Därmed inte sagt att vår situation är den rätta..Inte för en annan familj i allfall. Ni bestämmer och barn har ju en tendens att komma när de vill:-)



Hur mår magen?

2009-02-04 @ 13:41:47
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Linda

Ta en dag i taget, vem vet? Om ett år eller månader så kanske de känns helrätt med att försöka sig på syskon? Man vet ju aldrig, huvudsak man kan hålla det öppet så!



Tror du inte behöver oroa sig för tvillinggenerna, har en stark känsla att om de är någon som "åker på det" så är det jag eller Nathalie. Vi är ju mest drag från pappa dessutom.

2009-02-04 @ 19:28:18
Postat av: wanke

Håller med dig mattias....att alla gör ju som man vill ...inget snack om den saken..men har man skaffat ett så har man ju även barnet att ta hänsyn till..å inte bara sig själv ..å det kan jag säga ..frågar du max om 3-4 år då han e med ..så kommer han självklart å vilja ha ett syskon..men det e ju han det :).....jag e av den som tycker att barn ska helst ha syskon ..å skulle skaffa ett direkt för barnets skull..skulle inte avstå bara för att jag själv tycker det e jobbigt !!Men det e jag det ...:) För klart det e jobbigt med barn ibland..det tror jag ingen sticker under stol med:)

Jag e ju optimist å tror att allt som e jobbigt under uppväxt åren med barn...det får man igen sen när man blir äldre...d.v.s flera träffar med släkten å fler som hälsar på en osv...inget jag vet ..men jag hoppas det blir så :)

2009-02-05 @ 07:00:46
Postat av: Mattias

Jama och Pangis//

Ja, som jag skrev så känner jag kanske helt annorlunda om bara ett år eller så. Med magen är det inget vidare alls just nu och ultraljudet visade inget.



Linda//

Hmm, ja det kanske ni som får turen/oturen beroende på hur man ser det ;)



Wanke//

Jag ska minnas din beundransvärda inställning den dagen du tröttnar på Casanovalivet och blir kär i en tjej som endast har ett barn som vill ha ett syskon ;)



Frågar du barnet om den vill att dennes föräldrar ska bo ihop som en kärnfamilj får du säkerligen ett rungande JA även på den frågan men där hävdar man ju att man separerar eftersom barnet inte blir lyckligare av att leva med olyckliga föräldrar. Nu menar jag inte att ett till barn för oss är lika med separation men det finns många aspekter att väga in och vill man absolut inte ha fler barn än ett så kanske man inte ska skaffa enbart för barnets skull menar jag.



Sen har du helt rätt i att det måste vara härligt när man blir ännu äldre att ha flera barn och att barn är värda att få ett syskon men vi får se i framtiden hur det blir! Måste ju inte bestämma mig riktigt än om detta alla fall.

2009-02-05 @ 09:42:20
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: wanke

Även vid en separation så har ju barnen varann ..å det e nog bättre än å va ensamt barn just då ..även om en separation aldrig e att föredra naturligtvis :)

2009-02-05 @ 14:05:32
Postat av: Pumba

Vilken Maria är det där? hon som bodde i källaren på Höjden? Satt o kollade på programmet men kände inte alls igen henne...

Fan vad jobbigt med din mage o hälsa! Jag delar din uppfattning av svensk sjukvård att den suger! Ska väldigt mycket till innan jag besöker sjukvården! tyvärr.

2009-02-05 @ 21:20:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0