Dystra besked

Förra veckan fick vi ett väldigt chockerande besked av min bror som berättade att hans 14-åriga dotter Olivia har fått Leukemi!!! Min brorsdotter Lia har varit sjuk några veckor i något som läkare trodde var en ganska okänd sjukdom som heter Knölros men det visade sig nu alltså vara något mycket mycket värre.

Allt började när Lia skulle gå på U2 konserten i Göteborg för några veckor sedan och plötsligt blev sjuk så att brorsan fick åka ner och hämta hem henne. Sen har hon varit sängliggandes mer eller mindre sedan dess.

Bara själva ordet Leukemi ger mig rysningar och att stackars Lia ska behöva råka ut för en sådan vidrig sjukdom vid sån ung ålder känns helt enkelt så orättvist och fördjävligt!

Nu väntar en tuff framtid med massor av jobbiga cellgiftsbehandlingar och orolig väntan på massor av besked det närmaste halvåret. Mina tankar finns hos Lia mer eller mindre hela tiden nu och förstås även hos min bror som nu får gå igenom alla föräldrars mardröm.

Vi har inte hälsat på henne än då hon just nu inte alls mår särskilt bra men jag har skickat lite sms till henne vilket inte varit så lätt att formulera. Vad skriver man till en underbar jättesnäll liten tonårstjej som har fått detta hemska besked om att hon har blodcancer? 

Vi har ändå gott hopp om att Lia ska bli bättre då sjukvården tydligen har gjort stora framsteg inom detta område på senare år så procentsatsen på de som klarar sig har stigit rejält. Dessutom är ju läkarna i Uppsala erkänt duktiga och brorsan säger att de känner ett stort förtroende för Olivias läkare.

Vi kan bara hålla alla tummar i världen för att Lia svarar bra på behandlingen och vinner den här kampen! Detsamma gäller förstås även Tinas mamma som ju också genomgår cellgiftsbehandlingar och fortsätter sin kamp mot den vidriga sjukdomen som heter cancer.

Om du känner dig piggare och läser det här någon dag Olivia så ska du veta att vi saknar dig jättemycket och vill du ha besök i Uppsala när som helst så är det bara att din pappa säger till så kommer vi genast. Kämpa på nu min älskade brorsdotter!


Max med sin kusin Olivia

Kommentarer >>
Postat av: Anna

Usch å fy att små barn ska drabbas av nåt så hemskt...inte rättvist för fem öre.... :(



Hoppas verkligen att hon blir bättre.



Kram!

2009-08-20 @ 10:17:49
URL: http://levinda.se
Postat av: Linda

Det är så orättvist att barn ska behöva drabbas av cancer. Jag hoppas att hon återhämtar sig, och blir frisk och kry. Jag sänder mina tankar till Olivia!

2009-08-20 @ 15:12:07
URL: http://chagak.blogg.se/
Postat av: Anonym

Mina tankar går till Olivia!

Kämpa tjejen!

Du är stark.

2009-08-20 @ 21:14:39
URL: http://www.mariaofsweden.blogspot.com
Postat av: ullisar

så fruktansvärt. all styrka till Olivia och hennes familj. orättvisan vet inga gränser när svåra sjukdomar ger sig på unga människor. jag blev berörd av att läsa det här, hälsa tjejen att vi är många som tänker på henne och att vi önskar henne ett kort och så smärtfritt det bara går sjukdomsförlopp.

2009-08-20 @ 22:20:07
URL: http://ullrika.se
Postat av: pangis

Men kära nån så fruktansvärt, man blir mållös. Som tonårsmamma kommer det nära jag mycket väl föreställa mig vad ni går igenom. Jag har också hört att de flesta leukemipatienter faktiskt blir botade idag vilket är skönt. Jag tro på Lia och skickar massa styrka till er alla!



PS... Jag hade skrivit massor om vad Maxen gör och mer vardagsgrejor till henne.. Bilder på busMax etc sånt som hon får le av. Men visst är det svårt!

2009-08-20 @ 22:35:40
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Anonym

Vill sända en massa styrkekramar till er, från oss i Hammarby. Aina m familj.

2009-08-20 @ 22:41:59
Postat av: Doc

Ett hemskt besked utan tvekan. Som Pangis säger vet jag också att chanserna är goda. Jag känner till och en 11-årig tjej som tagit sig igenom.

Tänker på er.

2009-08-20 @ 22:58:27
URL: http://docat.blogg.se/
Postat av: Camilla

Fy vad orättvist livet är ibland!!!!

Skickar massor av styrka till Olivia och hennes familj.Kämpa på Olivia!!

Bamsekramar..

2009-08-20 @ 23:17:28
Postat av: Linda

Ja det är verkligen hemskt! Fick så ont i magen när jag fick höra det och jag hoppas verkligen att det kommer gå bra hela vägen för Olivia. Så ung, det är riktigt orättvist - någon som har hela livet framför sig, och ska behöva gå igenom detta. Inte kunna få vara tonåring i den grad hon önskar, bekymmersfritt med lite tonårsproblem här och var som tes vara normalt.



Tänker på Olivia och er, styrkekramar!

2009-08-21 @ 06:50:38
Postat av: DD

Åh, jag ryser också vid ordet "leukemi". Det är inget man vill höra i vanliga fall och definitivt inte när det gäller en nära anhörig, barnen eller en själv.



Vi får hoppas att hon tar sig ur det och blir frisk.



2009-08-21 @ 09:33:02
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Mattias

Tack för alla vänliga kommentarer! I helgen är det tänkt att vi ska få hälsa på Olivia och då ska jag vidarbefodra alla hälsningar och styrkekramar!

2009-08-21 @ 11:45:21
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Tommy Meijer

Usch vad livet kan vara orättvist ibland! önskar Olivia och hennes familj all lycka till i kampen mot denna hemska sjukdom!

2009-08-22 @ 18:04:27
URL: http://tommys.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Men fy fan asså. NÄE. Usch ryser i hela kroppen. Vet inte vad jag ska skriva för man finner inga ord, blir bara ARG på denna j-a sjukdom!



Jag håller mina tummar o tror (vill ialla fall tro) på att läkarvården har gått framåt så att detta fixar dem!



Styrkekram till Olivia.

2009-08-22 @ 21:10:58
Postat av: jama

Det var jag som skrev ovan.

Håller även tummarna hårt för din svärmor.

Fy vad drabbade ni är! Nu räcker det!!

2009-08-22 @ 21:12:11
URL: http://jama.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0