Turlig seger

Ungern är ett av Europas sämsta landslag men gjorde en bra match igår och visade i första halvlek att det gick att spela fotboll även på ett regnfylld Råsundagräsmatta. Sveriges första halvlek igår var så usel så att svordomarna duggade tätt framför tv:n igår (också!) Det är en skräckfilm att se Sveriges försök till passningsspel där man ständigt sätter näste man i knipa och oftast blir av med bollen efter 1-2 passningar. När man väl lyckades med uppspel till spelare som Henke eller Samuel Holmén så blev de ju alla fall av med bollen 8 gånger av 10.

I andra halvlek blev det lite bättre men som helhet så är det enda positiva med denna match att vi fick tre poäng och att jag inte var på plats. Jag ser gärna att man slutar spela 3-5-2 även om man inte kan beskylla systemet/Lagerbäck för svenskarnas dåliga passningspel och bedrövliga förstatouch. Problemet med 4-4-2 är ju att Kim Källström säkerligen då blir petad igen och det vill jag inte heller men vi får se hur det blir. Lite spelaromdömen:

Isaksson - Stabil match förutom spelet med fötterna då förstås
Träbackslinjen - Skötte sig ok bakåt men spelet med boll = hemskt
S Holmén - Blek och dålig med bollen tills prestationen vid målet som var superb
M Nilsson - Var han med?
S Larsson - Inte alls lika tongivande som mot Albanien även om han slet enormt
D Andersson - Usel insats! Bedrövlig med boll och långsam. Ta bort!!!
K Källström - Lite upp och ner igår. Kan klart bättre men var inblandad i det mesta framåt
Zlatan - Verkade oinsperad och en dålig match av vår världsstjärna!
Henke - Två fina ass men förlorade varje duell på marken/luften och var blek igen

Lagerbäck/Andersson - Kan inte beskyllas för Sveriges dåliga insats/passningsspel MEN jag kommer aldrig kunna förstå/acceptera varför de är så rädd för att göra byten??? Helt sjukt!

Kommentarer >>
Postat av: Pumba Ferguson

En undran? Måste man ha 3 centrala mittbackar alltså urtypen av mittback. går det inte att prova en sån som Schlebrugge som vänster mittback som har en vänsterfot, är van att variera mellan ytterback/mittback. Har inte sett hur bra han är sen hann försvann från Bajen, men har svårt att se att man kan prestera mycket sämre än vad Hansson gör där. Sen gåtan Micke N. Varför i hela H är han given där. Vad hände med Stoor? Varför inte prova Seb Larsson, Elm eller vem fan som helst som kan göra nåt offensivt. Man har ju saknat Chippen oerhört mycket i de här 2 landskamperna. Sen D. Andersson??? det roliga är att han inte skulle ta plats i varken Ungern eller Albanien men i Sverige spelar han 2x90 min utan att nån knappt lagt märke till han och får naturligtvis beröm av Lagerbäck/Andersson...Har fortfarande inga problem när man tänker defensiven först när man möter bra lag, typ Portugal, Danmark borta men när man satsar på 7 defensiva spelare från start och ÄR FÖRVÅNAD att passningspelet inte blir bra då kan man avgå som förbundskapten.

2008-09-11 @ 13:00:17
Postat av: Mattias

Håller med dig Pelle och sa precis det igår också att jag gärna skulle se Schlebrugge in i laget! Lite mer spelande mittback som väl är rätt snabb också har jag för mig.

2008-09-11 @ 13:17:02
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: wanke

Tycker faktiskt att S.Holmen gjorde en riktigt bra landskamp...hängde med bra tyckte jag

2008-09-11 @ 21:14:23
Postat av: Mattias

Ja han kanske tillhörde en av de minst dåliga med tanke på att han var debutant men han hade en hel del "Valenciatendenser" i sitt spel i början när han tappade enkla pass flera meter ifrån sig...

2008-09-12 @ 10:31:01
URL: http://jack71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0