Max, 9 månader

Då har Max hunnit bli hela 9 månader gammal och jag ska väl som vanligt försöka skriva lite om hur hans liv ser ut just nu. Detta helt för min egen skull då jag tycker det kan vara roligt att gå tillbaka och läsa om det här längre fram i livet.

Rörelse:
Max kan ju numera sätta sig upp själv vilket han förstås vill praktisera hundratals gånger per dag och främst då i vagnen, på skötbädden eller vid läggningen. Han kryper inte riktigt bra än och det blir lite vältningar när han sitter på golvet och leker. Gåstolen är alltjämt  en favorit hos Max och tittar man inte till så kommer han stolt springande med precis alla möjliga prylar som man inte trodde han skulle kunna komma åt. Han tycker om att gå när vi håller i hans armar men går fortfarande på tårna istället för hela foten men det är rätt vanligt säger de som vet. Nästa månadsinlägg kanske jag skriver om hur Max har tagit sina första egna steg?

Mat:
Max käkar Havregrötsfrukost+Smörgås vid kl 8,  mellis vid 10, lunch vid 12, mellis vid 15, middag vid 17 och så får han välling vid 19-tiden. Han äter numera en hel burk barnmat + efterrätt vid både lunch och middag. Väldigt skönt att slippa ge honom mat på nätterna alla fall. Matmässigt så gillar Max det mesta som bjuds till skillnad mot för pappa.


Smörgåsbord, mmmm

Sömn:
Ja det är väl lite upp och ner som vanligt. För tillfället är det väl läggningen på kvällen som är mest dryg då Max vill sätta sig upp hela tiden. När han väl sen inte orkar sitta mera så ska det gnussas i ögonen så nappen flyger ut några hundra gånger. Fast o andra sidan fungerar nattsömnen helt ok de senaste nätterna vilket ju är skönt.

Vi brukar hämta in Max till oss någon gång på natten när han vaknar och sen vill han kliva upp runt kl 6-7 på morgonen.  På dagtid tar en han sig oftast en powernap både på förmiddagen och eftermiddagen. Dessa varar väl ungefär mellan 30-90 minuter och känns ofta ljuvliga för en hemmapappa!

Tal:
Han pratar ju rätt mycket och säger ord som Da-Da, Gog, Tat, näe, mam, ba-pa. Snart så kommer nog tillfället då vi löjligt stolta kan hävda att han verkligen säger Mamma och Pappa! Han tycker om att bara skrika ibland och hans otålighetsskrik kan få mig galen, grrr.

Tänder:
Max har ju två färdiga tänder i nedre käken och nu är två till på väg i den övre käken. Jag har slutat tycka att det är mysigt när han mumsar på mitt finger efter att ha upptäckt krokodilstyrka i hans bett.


Kommentarer >>
Postat av: Fru P

IIiiiiii vilka härliga bilder!!!

2008-09-15 @ 16:15:51
URL: http://pendelilska.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0