Livslång kärlek

Mycket tjat om Catrin (Schulman) nu men jag läste hennes inlägg i Expressen om livslånga äktenskap och ville skriva nåt om det. Hennes inlägg skriker ju frustration för att hon just blivit dumpad och jag håller väl inte med om allt hon skriver MEN jag tror väl precis som henne att den livslånga kärleken kommer vara väldigt sällsynt i framtiden.

I den generation som jag tillhör har många av oss föräldrar som levt ihop en stor del av livet och har varit så kallade kärnfamiljer (På gott och ont förstås). Dessa kärnfamiljer är tyvärr en utdöende art och det lär inte direkt vimla av silverbröllop i framtiden gissar jag.

Det känns väldigt trist/skrämmande att så många småbarnsföräldrar separerar nu för tiden men är någon olycklig i förhållandet kan det ju ändå vara bättre för barnen att det blir så i slutändan. Jag hoppas verkligen att jag, Tina och Max kan "gå mot strömmen" och förbli en lycklig kärnfamilj resten av livet!


Mina två älsklingar!!!

Kommentarer >>
Postat av: Dagens Eko

Det verkar många gånger som man väljer separation och skilsmässa som första och enda alternativet när det har blivit lite gnissel i maskineriet. Ska väl kanske inte säga något egentligen, men för mig och exet tog det kanske 3 år innan det slutgiltiga beslutet togs och separationen var ett faktum.

2008-10-10 @ 00:04:02
URL: http://dagenseko.blogg.se/
Postat av: jama

Du har så rätt i detta. Och visst kan man nästan få panik när man tänker tanken "tänk om vi inte håller ihop!!" för man vill ju inget hellre.



Att få barn är en stor omställning och ju fler barn man har ju mindre tid blir det ju liksom över till en själv eller varann. Men jag tror på att VÅRDA relationen. Skaffa barnvakt, ta in på hotell, weekendresor, osv. Det plus att man även gör saker ihop med familjen, dvs små utflykter. Inte mkt men ändå för att inte känna att det är TOTALT ekorrhjul. För dagarna ser ju annars rätt lika ut och det kanske är då man börjar tänka o tycka att "ska det va såhär??" (Haha, det tänker man ju titt som tätt).



Ni verkar iaf ha en riktigt bra relation, bara att du ska med på öppna förskolan (senaste inlägget) tycker jag lät mysigt! (har aldrig fått min karl dit!!);)



Trevlig Helg!

2008-10-10 @ 08:43:11
URL: http://jama.blogg.se/
Postat av: pangis

Med den inställningen har ni de bästa av förutsättningar! Jag vill vara kärnfamilj med min nya man..Kp.. i resten av mitt liv. tyvärr valde jag "fel" den dagen för över 20 år sen när det stod mellan han och min exmake men till slut så... Å andra sidan hade jag inte haft de barn jag haft utan exet..

2008-10-10 @ 15:27:37
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Mattias

Dagens Eko/

Jo det var väl på gott och ont som de flesta äldre kämpade hårdare för att hålla ihop.



Jama/

Ja jag håller förstås med om det du skriver. Jag tycker det är väldigt roligt på öppna förskolan och att se hur Max är ihop med andra barn så jag ska gå dit lite oftare framöver har jag tänkt.



Pangis/

Ja även jag och Tina har gått lite omvägar (mitt fel) men kanske gör det ju att man har ännu större chans att få ett bra förhållande nu än om man blev ihop för flera år sen.

2008-10-11 @ 10:36:56
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Mia i Gävle

Självklart håller jag alla mina tummar för er! Eller för alla förresten för det är inte "tårta" att separarera.. även om man är den som "vill" så känns det som ett nederlag, helst när man har barn att ta hänsyn till! Go!

2008-10-13 @ 09:56:33
URL: http://livethosmig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0