Dryga insekter

Älskar sommaren på alla sätt men nåt som är drygt är ju dessa djävla insekter! Fick jag bestämma skulle Getingar, Bromsar och Mygg/Knott förintas eftersom jag inte alls kan se vad de har för funktion i samhället. Bromsar är på sätt och vis de värsta för de ger ju aldrig upp de envisa djävlarna. Dessutom gör det ont när de tar sin lilla tugga på en med kniv och gaffel! Jag minns alla båtturer på somrarna när vi skulle genom kanalen till Storsjön där man blev attackerad av en bromsarme samtidigt som det var världens smalaste kanal man skulle ratta båten igenom. Mina sjyssta kompisar gömde sig oftast i ruffen medan jag ilsket svingade min t-shirt runt huvudet i panik medan jag vinglade genom kanalen med båten.

Getingstick är ju inte heller skönt och de senaste somrarna känns det som om det varit mycket getingar. Hatar det där när man sitter ute och äter eller dricker en öl och så kommer det getingar. Inte lätt att slappna av då även om jag väl inte direkt får Perra-panik heller. Däremot sitter jag inte lugnt om getingen befinner sig på min arm eller nåt. Min gode vän Nisse är ju coolheten själv i såna situationer vilket straffade honom med tre getingstick förra sommaren. Den här sommaren kommer det kännas extra drygt eftersom vi ju måste tänka på att skydda lilla Max mot de otäcka bestarna. Vi har köpt en sån där getingdödare men ej provat den ännu. Jag ska se till ryktet sprids bland insekter att man inte har nåt att hämta i stadsdelen Vallhov!!!


Kommentarer >>
Postat av: http://TUMADRE.blogg.se

Tack så mycket; ja det är på photoshop.

2008-05-12 @ 13:01:26
URL: http://TUMADRE.blogg.se
Postat av: Frippo

Kolla in Bee movie så ser du att dom behövs. Men dom är lite väl aggresiva på senare år!

Dom där jävla bromsarna suger och knott & mygg är vidriga! Ni bor väl inte så långt från Österfärnebo eller vad det heter där myggens existens börjar?

2008-05-12 @ 13:25:01
URL: http://frippo75.blogg.se
Postat av: pangis

Den enda insekt man kommit på som inte har någon som helst fuktion i näringskedjan är fästingen. Övriga har det oavsett vad vi tycker om dom. Fästingar är ett odjur utan dess like frågar du mig! Gilalr inte bromsar och getingar heller.. och inte mygg.. men hellre det än fästingar!

2008-05-12 @ 13:25:40
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: //M

Nu får Pangis tala om vilka djur som äter getingar?? Inte fåglarna i alla fall!

Förresten Mattias, du har glömt bort att gratulera mig och mitt Manchester United, i år blir det DUBBELN! Tralalalalalalal.....

//Mia

2008-05-12 @ 15:12:52
URL: http://livethosmig.blogg.se
Postat av: C

Hatar också getingar...och fästingar...och väldigt många småkryp och insekter när jag tänker efter =(

2008-05-12 @ 15:23:01
URL: http://iamastarstruck.blogg.se/
Postat av: Mattias

Frippo/
Ja då ska jag fan kolla på Bee Movie nån gång så jag förstår behovet! :)
Japp vi bor nära Österfärnebo/Gysinge där man kan köpa hus för reapris just pga myggen. Fast på senare år är det bättre tror jag efter besprutning.

Pangis/
Jag tror ändå näringskedjan kommer överleva om jag utrotar alla getingar här i byn! Håller helt med om fästingar brrrr. Det vimlade av såna och grävlingar på den där skolan Lillsved!

Mia/
Hmm det bär emot men grattis till en bra säsong och måtte det inte bli en dubbel! Står inte ut att se Sir Alex jubla nåt mer. Gå i pension gubbe!!!

2008-05-12 @ 16:49:30
URL: http://jack71.blogg.se
Postat av: pangis

Min katt äter getingar! Och min fasters hund;-)

2008-05-13 @ 13:59:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0