Max, 6 månader

Idag den 14 Juni fyller vår son Max hela 6 månader! Snacka om att tiden går fort och de här månaderna har förstår varit en stor omställning i våra liv. Fantastiskt roligt som oftast men även ibland jobbigt och drygt förstås. Hur som helst så är jag förälskad gånger 5000 i min son och beslutet att skaffa barn är det bästa beslut jag har tagit i mitt liv! Trots att det är jobbigt ibland och trots att ibland saknar ensam vuxentid ihop med Tina så har det fungerat enormt bra mellan oss. Vi har nog inte bråkat en gång sen vi fick Max och det är nog rätt ovanligt med tanke på hur påfrestande det ibland är att vara småbarnsförälder. Tina, du är en fantastisk mamma och sambo! Love U!

Lite sammanfattning om hur Max är just nu vid sex månaders ålder -

Rörelsemotoriken
Han kan ju numera sitta ganska bra själv men man måste ständigt passa eftersom balansen fortfarande behöver finslipas. Han kan ju ta sig fram i gåstolen även om det inte direkt går undan ännu. Fast ser han något som han kan fingra på som dammsugare, fjärrkontroll eller leksak så tar han sig oftast dit. Att greppa saker går ju bättre och bättre och självklart ska allt stoppas in i munnen.

Maten
Han ammar ju inte alls lika ofta på dygnen just nu och varje kväll ger vi honom favoritmåltiden Banangröt vid 19-20 tiden. Till lunch brukar mamma oftast ge honom lite olika sorters maträtter på burk då. Det är ju lite olika vad han gillar där men favoriten hittills är nog kyckling med pasta. Vi har även börjat ge honom lite välling men det tycker han ännu inte så mycket om men igår gick det bra och vi får hoppas han gillar det mer och mer.

Bus och Lek
Förutom tiden mellan kl 19-22 och natten så lyser det bus om Max större delen av dygnet. På senaste tiden gillar han mer och mer att flyga, lyftas och snurra mm. Att dansa framför spegeln med honom är en lågoddsare för att få honom att skratta liksom att kittla honom eller att sjunga.

Talet
Ja han utforskar ju rösten en massa och skriker, gurglar en hel del. Väldigt roligt att lyssna på så länge det inte är skriken som jag skriver om här nedan!

Sömnen
Då kommer vi till det som är det jobbigaste med att ha småbarn! Det finns säkerligen många småbarnsföräldrar som har det värre än oss och stackars er som är ensamstående mammor säger jag. Hur som helst så går det inte särkilt bra för oss att få honom att somna ordentligt tidigt på kvällen. Tiden mellan 19-22 på kvällarna är ju den perioden på dygnet som känns klart jobbigast just nu.

Just nu provar vi oss fram med att lägga honom oftare i egen säng och igår flyttade vi Max säng till egna rummet. Hittills har det inte gått sådär jättebra för oss tyvärr. Igår kväll och i Onsdags har det varit riktigt jobbiga kvällar där Max skriker hysteriskt under en ganska lång tid och inte har somnat förrän efter 22-tiden till slut. Vi lyckas ofta få honom att somna genom buffning eller i famnen vid kl 20-21 men han vaknar nästan alltid efter en halvtimme eller nåt och då är det stor risk för storgrinande som gör både honom och oss alldeles svettiga. Efter nån timmes gallskrik är man sällan på bästa humör pga frustrationen men det är ju tur vi kan bytas av och dela på ansvaret vid sådana tillfällen.

Det är inte heller att rekommendera att man har ryggvärk som både Tina och jag har problem med när man ska stå halvböjd över hans säng och buffa honom till sömns eller konka runt på 10-kilosgossen i timmar!

Max brukar sova till 7-9 nu för tiden och det är väldigt olika hur mycket han vaknar på nätterna. Tyvärr lite för ofta ibland tycker vi men vi får se hur det fungerar när han ska prova sova i sitt eget rum nu då. Det blev ingen succé inatt hur som helst men när han väl hamnade i vår säng så sov han rätt bra.

Nu är klockan 7 och jag hör att junior har vaknat där uppe. Har han sovit bra så är just den här uppvakningsfasen när han oftast är väldigt glad helt underbar att uppleva. Det är något som ska bli härligt att få vara med om ännu oftare nu när jag snart blir pappaledig från Juli till November!


Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0