Sportsurr

Oj vilken sporthelg! Det var fotboll, ishockey, skidskytte, DC-tennis och massa annat på alla möjliga kanaler. Som familjefar kan man ju inte se allt men tack vare boxen såg jag det mesta jag ville se alla fall.

Världsrekord av Sanna!
Det var nästan väntat med världsrekordet av Sanna Kallur men fan vad roligt! Även om 60 m häck inomhus inte har den högsta statusen så är det förstås stort att hon tar ett världsrekord som stått sig i 18 år och togs av en dopad rysk/svenska! Dessutom finns det ju inte många idrottare man mer unnar framgång än Sanna Kallur. Fan vad man längtar till friidrotten i OS i sommar men jag tycker de som kaxigt skriver att guldet är hennes i Peking borde tagga ned några snäpp!

Chelsea-Liverpool 0-0
Det blev som väntat en match där defensiven hos båda lagen var det som imponerade. Väldigt chansfattigt och spelmässigt var Liverpool absolut inte sämre än Chelsea. Lite trist att se dessa två lag som båda behöver tre poäng agera så försiktigt offensivt. Saknaden av Torres och Drogba i respektive lag är ju enorm kan man lugnt säga.

Tre Kronor
Hemmaturneringen blev väl ingen succe för Sverige men glädjande nog så gick det ju bra för Brynäs Daniel Widing i landslagsdebuten. Tänk vad rätt attityd och viljan att verkligen åka skridskor med hög frekvens kan räcka långt i dagens Tre Kronor! Jag tycker Bengt-Åke ibland är sådär typiskt svensk tråkig när han coachar. Vad är vitsen med att spela såna som Sanny Lindström i Powerplay när denne inte ens får göra det i Timrå???

Davis Cup

Jonas Björkman blev åter igen stor DC-hjälte när tennisgänget vänder underläge 1-2 mot Israel till seger! Den stora hjälten är väl egentligen Tomas Johansson som vann båda sina matcher men i media räknas alltid enbart den som vinner den femte matchen tydligen. Fast Björkman är också värd hyllningar med tanke på sättet han vann på.

Skidskytte-VM
Självklart ska vissa av skidskyttarna ha kritik för deras insatser men samtidigt håller jag inte riktigt med Ekwall om att man visst ska såga Anna-Karin Olofsson. Hon vet självklart att det är en liten chans att lyckas i detta VM när hon är gravid i femte månaden men vill hon ändå göra ett försök så bör hon få göra det utan att bli toksågad tycker jag. Det är ju inte särskilt märkligt att hon presterar sämre som gravid i femte månaden om man säger så!

Till sist så blir jag fortfarande trött på att så många människor stör sig så enormt på att Foppa försöker göra comeback. Det är liksom inte hans fel att media skriver om hans comeback och vill killen spela hockey några år till för att han älskar sin sport så mycket så är det väl upp till honom? Det verkar ju låta åt Philadelfia och de har ju alla fall fan så mycket bättre lag nu än senast då han var här. Tyvärr har man ju en otäck tanke om att oturen kommer grina honom i ansiktet ännu en gång med fotproblemet men hoppas hoppas inte!

Kommentarer >>

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Behövs ej och publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0